Henter kommentarer

Aktien blev kastet ud i brutal nedtur - dansk formueforvalter er meget tilfredse med selskabet


Den danske investeringsfond Horizon3 er mere end tilfredse, når det kommer til det udviklingen hos det amerikanske selskab Block

FinTech-selskabet leverede i sidste uge et regnskab, der gav aktionærerne et smil på læben. Her kunne Block annocere, at man har kunne opjustere sine forventninger til dækningsbidraget og overskudsgraden, så man nu regner med at levere en større profitabel vækst i år, end man forventede.

Det skriver Henrik Karlsen, der er investeringschef i fonden Horizon3.

»I fonden er vi mere end tilfredse med udviklingen i Block, som har været i gennem en turbulent tid, hvor blandt andet en short report fik aktien til at falde en del tilbage sidste sommer. Det betyder, at aktien i dag handler til 19,3 gange de næste tolv måneders ventede nettoindtjening,« skriver Henrik Karlsen og tilføjer.

»Det, synes vi, er en fair pris for en virksomhed, der forventes næsten at tredoble nettoindtjeningen fra 1,80 dollar pr. aktie i 2023 til 6,86 dollar pr. aktie i 2027.«

Block er et FinTech-selskab, hvilket dækker over finansiel teknologi, og handler f.eks. om betalinger eller finansiel software. Block står bag de to betalingssoftware CashApp og Square.

Selskabet blev slagtet sidste sommer, hvilket gjorde, at aktien faldt med 50 pct. på knap to måneder. 

Det skyldtes blandt andet en kritisk rapport fra hedgefonden Hindenburg Research, der påstod, at Blocks succes ikke var skabt på innovation, men derimod villighed til at facilitere bedrageri, skriver Henrik Karlsen.

Aktien er det seneste år steget med lidt over 17 pct., og ligger i nogenlunde samme kurs som før aktiefaldet i sommer. 

Læs mere: Erfaren investor ville smide 10.000 kr. i dagens vinder

Læs mere: Kendt selskab blev sendt kraftigt ned efter regnskab: 'Der skal næppe meget til at løfte kursen'