Henter kommentarer

Aktien bliver kaldt undervurderet - så stort potentiale ser analytikerne i ISS-aktien


Aktien i den danske servicekoncern ISS er den mest undervurderet danske aktie.

Det mener man i hvert fald hos Artha Kapitalforvaltning, som fredag benyttede det kraftige kursfald til at samle op i ISS-aktien.

Ser man på, hvad de professionelle analytikere mener om ISS-aktien, så er der delte meninger om den fremtidige udvikling. De mener dog samlet set, at der gemmer sig et betydeligt potentiale i den danske aktie.

Læs også: Amerikansk bankgigant om dansk folkeaktie: Køb den - den burde stige 40 pct.

ISS-aktien er ikke desto mindre haltet langt efter udviklingen i det ledende danske aktieindeks - C25-indekset. ISS-aktien er i løbet af de sidste 12 måneder steget 3,3 pct., mens C25-indekset i samme periode er fløjet i vejret med næsten 21 pct. Spørgsmålet er bare, hvor aktien er på vej hen herfra?

Der er ifølge Bloomberg 19 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 8 en købsanbefaling, mens 7 analytiker har en hold-anbefaling. 4 af analytikerne har en sælg-anbefaling på aktien.

Læs også: Her er årets store skuffelser blandt de professionelle investorer

Ser man på analytikernes gennemsnitlige kursmål, altså hvad de i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så tror de, at aktien kan bevæge sig op i 157 kroner fra den nuværende kurs på 120 kroner. Det indikerer et kurspotentiale på ca. 30 pct.

Blandt dem, der er mest positive over for ISS-aktien, finder man svenske SEB Bank. Her har man en købsanbefaling og et kursmål på 200 danske kroner.

I den modsatte ende af skalaen finder man finanshuset HSBC, der har en sælg-anbefaling og et kursmål på 110 danske kroner. Et lignende synspunkt finder man hos Morgan Stanley, der også har en sælg-anbefaling samt et kursmål på 120 kr. på ISS-aktien.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artikler og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også.Bavarian Nordic-analytiker: Det kan få kolossal betydning - burde sende aktien op

Læs også: Strateger forventer markant kursstigning - tror C25-aktien vil stikke afsted fra markedet