Henter kommentarer

| Opdateret

Aktien er steget 784 pct. på et år: Nu satser kendt investor på stort kursfald


Tesla-aktien er braget op måned efter måned.

Men aktien er overvurderet, lyder dommen fra stjerneinvestoren Michael Burry. Han har shortet aktien i elbilselskabet og dermed satset penge på, at Tesla-aktien står over for et stort fald.

»Så, Elon Musk, ja, jeg er short Tesla, men her er et gratis råd til en god fyr....seriøst, udsted 25-50 pct. af dine aktier til den nuværende latterlige pris. Det er ikke udvanding. Du vil cementere stabilitet og hidtil uset valgmulighed. Hvis der er købere, så sælg dem,« skriver Michael Burry i et tweet.

Michael Burry har fået stjernestatus, efter han var en af de få, der formåede at forudse finanskrisen i 2007-08. Han tjente en formue efter at have opdaget, at det amerikanske boligmarked ikke var så sikkert, som mange var overbevist om. Han blev kendt, efter han optrådte som en af hovedpersonerne i Michael Lewis' bog fra 2010 ‘The Big Short: Inside the Doomsday Machine’. Bogen blev efterfølgende filmatiseret med titlen 'The Big Short', hvor Michael Burry blev spillet af Christian Bale.

Læs også: Lars Tvede om markant ændring: De vil storme ud af vækstaktierne

Udmeldingen skal formodentlig ses i lyset af, at Tesla-aktien alene i løbet af de sidste 12 måneder er steget 784 pct. Tesla-aktien står samtidig over for at blive optaget i verdens vigtigste aktieindeks, S&P 500, 21. december 2020. Med nuværende kursniveau vil det ifølge Sydbank kræve, at indeksfonde og ETF´er er nødsaget til at købe aktier i Tesla for ca. 73 mia. dollar på grund af rebalancering i de respektive porteføljer. Om der er nogen sammenhæng mellem shortpositionen i Tesla- og rebalanceringen vides ikke, men Michael Burry har tidligere advaret om, at passiv investering skævvred aktiemarkedet.

Uanset hvad, så er langt fra alle analytikere enige om, at de massive stigninger i Tesla-aktien er berettiget. Der er til sammenligning 39 analytikere, der ifølge Bloomberg har dækning af aktien. Af dem har 13 en købsanbefaling, 13 analytikere har en hold-anbefaling, mens 13 analytikere har en sælg-anbefaling. De ser i gennemsnit et negativt kurspotentiale på 39,8 pct., hvilket indikerer, at aktien skal ned i 351 dollar.

Nedenfor ses Teslas markedsværdi i to grafikker. Billederne er baseret på Bloomberg data fra fredag.

I den første grafik ses en række bilproducenter markedsværdi holdt op mod deres omsætning.

I den anden grafik kan du se de bilproducenter, der målt på markedsværdi, kan ligge inde i Tesla.

Læs også: Jeppe Christiansen: Nøglen til at forstå teknologi-boblen findes hos en bilproducent

Læs også: Aktiedirektør: 3 aktier til 2021