Henter kommentarer

Aktierne rasler ned, men hans portefølje er steget 19 procent i år


Aktierne er verden over raslet ned.

Alligevel er Millionærklubben-porteføljeforvalter Lau Svenssens portefølje oppe med 19 procent i år.

Den mangeårige investor dyster mod en række andre porteføljeforvaltere i Millionærklubben om at få 250.000 kroner til at vokse mest muligt på ét år. Det er indtil videre gået godt. Den korte tidshorisont lægger dog op til en mere aggressiv investeringsstil i konkurrencen, som man ikke nødvendigvis finder blandt professionelle kapitalforvaltere.

Læs også: Lau Svenssen: En attraktiv grøn aktie i en tid med forvirring på markedet

Det ændrer dog ikke på det opsigtsvækkende afkast, der især skyldes Lau Svenssens sats på rederi-aktier. Den kontrære value-investor har længe tordnet mod teknologiaktierne – ikke mindst de såkaldte FAANG-aktier – der i årevis har været blandt aktiemarkedets helt store stjerne. Det betyder på den ene side, at han ikke har været med på den massive optur i tech-aktierne, men han har omvendt også været forskånet for den giftige nedtur, som tech-aktierne har været kastet ud i.

»Jeg har satset på skibe og olie, og det har været det rigtige i år,« udtaler han.

Det skal ses i lyset i, at globale aktier – målt på MSCI World-aktieindekset – er faldet godt 12 pct. i år, mens de store tech-aktier – målt på aktieindekset FANG+ – er faldet 31 pct. siden årets begyndelse. Tech-indekset rummer teknologimastodonter som Alibaba, Tesla, Netflix, Meta Platforms og Apple. Techmastodonterne har kæmpet med hvert sit, hvilket har kunnet ses på deres aktiekurser.

Læs også: Vækker stærk bekymring: 'Det øger klart risikoen for løn- og prisspiraler'

For Lau Svenssen har det imidlertid virket at købe aktier, der for ham at se rummede et kurspotentiale, der kunne nås inden for en overskuelig fremtid.

»Jeg har været ret tålmodig, men også taget gevinst hjem for at kunne skifte ud i porteføljen. Det lykkedes med Norden-aktien, selv om jeg solgte for tidligt, men det er jo en del af gamet,« udtaler Lau Svenssen.

»Jeg mener stadig, at tankaktierne burde have mere i sig. Jeg gætter på, at Torm skal i 130 kr., mens jeg tror, at Frontline skal i 130-140 norske kr .Avance Gas burde kunne komme op i 75-80 norske kr. Det er i hvert fald mit gæt,« lyder det fra Lau Svenssen.

Selvom han også satser på olieaktier – i øjeblikket er det den britiske oliegigant BP – er det ikke ubetinget godt, hvis olien bliver for dyr, forklarer han.

Læs også: Dansk topchef: 'Vi har ikke noget mål om at blive nummer 1'

Hvis prisen på det sorte guld bliver for høj bremser det nemlig væksten i økonomien, hvilket med hans ord »ødelægger« tankmarkedet, så bliver tankaktierne bliver bremset.

Det er dog langt fra alle Lau Svenssens aktier, der har klaret sig godt. Han er særligt skuffet over EDF-aktien. Det forstår man også godt, hvis man ser på kursudviklingen. Aktien i den franske energikæmpe er faldet næsten 28 procent i løbet af de seneste 12 måneder.

Lau Svenssen har også måtte væbne sig med tålmodighed, når det kommer til ingeniørkoncernen FLS og GomSpace. Han holder indtil videre fast i begge aktier i forventning om, at de udvikler sig kursmæssigt, som han håber.

Læs også: Erfaren investor: Her er min bedste aktie i år

Læs også: Professionel investor satser på C25-aktie