Henter kommentarer

Analytiker: Derfor er grøn aktie værd at købe

Foto: Uli Deck
Vis mere

Ørsted-aktien er værd at købe.

Det mener i hvert fald Sydbanks aktieanalytiker Per Fogh. Han er dykket ned i de friske regnskabstal fra den danske energikæmpe, der har gennemgået en sand transformation, efter man har forvandlet sig fra sort olieselskab til grøn mastodont.

C25-selskabet er netop kommet med tal for udviklingen i andet kvartal, der ikke desto mindre så noget »skuffende« ud på overfladen, mener Per Fogh.

Læs ogå: Aktiechef om upopulær tech-mastodont: 'Den er blevet meget, meget billig'

»Indtjeningen i 2. kvartal skuffede, men underliggende ser Ørsteds forretning solid og stærk ud. Vi ser gode muligheder for, at Ørsted kan udnytte selskabets stærke position på land- og havvind-markedet til at udbygge selskabets tilstedeværelse i både Europa, men særligt også USA efter vedtagelsen af de seneste grønne lovpakker,« forklarer han.

Han henviser til, at Ørsted har specialiseret sig inden for opførelse, drift og vedligeholdelse af havmølleparker. Ørsted har haft så stor succes med det, at selskabet ifølge ham er den globale markedsleder på området.

»Vi har store forventninger til kommende udbud særligt i USA, men også Holland og Tyskland. Vi forventer, at projektsejre kan bidrage til kursløft og fastholder vores købs-anbefaling,« tilføjer han.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en købsanbefaling på Ørsted-aktien.

Læs også: Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv

Læs også: Ser stort potentiale i kendt dansk aktie: 'Det er en no-brainer og fuldstændig fejlvurderet'