Henter kommentarer

| Opdateret

Analytiker om Mærsks fragtrater: 'Et blodblad'

Foto: Mads Nissen
Vis mere

Den danske rederimastodont Mærsk oplever faldende fragtmængder i en grad, så konkurrenten MSC kan kalde sig verdens største rederi.

Fokus på længere kontrakter med eksisterende kunder er en del af forklaringen. Det vurderer Bjørn Vang Jensen, der er vice president hos Sea-Intelligence, der har speialiseret sig inden for analyser og rådgivning på shipping-området, skriver Finans.

»Når selv Mærsk åbent begynder at tale om faldende volumener, så står det virkelig galt til. Jeg tror, at Mærsk forbereder aktionærerne på, at det godt kan være, at Q4 også bliver et rekordresultat, men derefter kommer forhandlingerne i januar. Min overbevisning er, at det kommer til at blive et blodbad,« siger Bjørn Vang Jensen til Finans.

Læs også: Analytiker om dansk aktiestjerne: Udsigt til nyt monsterudbytte

Det er dog ikke alle, der er lige pessimistiske, når det kommer til udsigterne for det danske C25-selskab. Lau Svenssen, der er chefanalytiker i Tudborg & Svenssen, har netop købt Mærsk-aktier til Millionærklubben-konkurrencen, hvor det gælder om at få 250.000 kr. til at vokse mest muligt på et år.

»Aktien skal op i 30.000 kr.. Der er alt for meget pessimisme,« udtaler Lau Svenssen og tilføjer:

»Det er en fed forretning. Ja, der er afmatning i økonomien, men jeg tror ikke, at det bliver så slemt som folk frygter, og der skal jo stadig fragtes varer rundt.«

Det kan du læse mere om i Ser stort potentiale i kendt dansk aktie: 'Det er en no-brainer og fuldstændig fejlvurderet'

Læs også: Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv

Læs også: Her er de mest shortede danske aktier lige nu