Henter kommentarer

Analytiker ser knald-eller-fald-scenarie for C25-gigant – topchef afviser problemerne


Der venter et knald-eller-fald-scenarie for et af de største danske selskaber.

Det vurderer Suzanne von Voorthuizen, der er medicinalanalytiker i Van Lanschot Kempen. Det skriver Finans.

Patentet på Genmabs guldkalv, Darzalex, udløber i 2030, og derfor står og falder selskabets fremtid på udviklingen af det nye kræftmiddel Hexabody ifølge analytikeren.

»Selskabets cash cow, Darzalex, er altid blevet set som fundamentet, og det fundament bliver både mindre og ustabilt. Derfor er Hexabody afgørende i Genmabs forsøg på at vedligeholde fundamentet,« siger Suzanne von Voorthuizen ifølge Finans.

Det danske biotekselskabs topchef, Jan van de Winkel, er dog ikke så bekymret for fremtiden. Selskabet har nemlig sin bedste pipeline nogensinde, vurderer topchefen ifølge Finans.

Euroinvestor har tidligere talt med Claus Johansen, som er ved at lancere fonden Global Health Invest.

Et af de selskaber, som han mener skal med i fondens portefølje, er Genmab. Han mener, at selskabet har mange flere spændende midler på vej, og derfor er han ikke så bekymret for, om det hele står og falder med Hexabody.

»Jeg ser bare, at der er lige så mange muligheder i deres pipeline ud over Hexabody-CD38. Så er det virkelig så afgørende,« siger Claus Johansen til Euroinvestor.

Du kan læse mere om sundhedsinvestorens syn på Genmab her.

Genmab, som specialiserer sig i kræftmidler, har en markedsværdi på 142 mia. kr., og det er dermed et af Danmarks mest værdifulde selskaber.

Læs også: 

Læs også: