Henter kommentarer

Analytiker undrer sig: De må have set en 'vanvittig god udvikling'


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Stort set alle regnskabstal er på forhånd kendt, når GN fredag morgen afleverer regnskab for tredje kvartal.

I forbindelse med nedjusteringen af forventningerne til GN Audios præstation i hele 2022 i sidste uge løftede selskabet nemlig sløret for langt de fleste hovedposter.

Derfor vil meget af investorernes fokus være på baggrunden for fastholdelsen af prognosen hos GN Hearing. Det betyder nemlig - med resultaterne for tredje kvartal in mente - at der er lagt op til endog meget positive tal fra høreapparatselskabet i fjerde kvartal.

Læs også: Danske aktier bragede i vejret: Disse 10 steg mest

Det sker i et marked, der ifølge den store danske konkurrent Demant er uhyre vanskeligt lige nu.

Demant nedjusterede nemlig også forventningerne i sidste uge med henvisning til markedsdrevet nedgang på blandt andet verdens største enkeltmarked for høreapparater, det amerikanske.

»Det er et regnskab, hvor vi har set nedjusteringen i Audio og kender de overordnede regnskabstal. Så vi skal have lidt mere kolorit på udviklingen i kvartalet, men specielt skal vi have lidt flere detaljer om prognosen for GN Hearing, som indikerer nogle meget positive scenarier i fjerde kvartal,« siger Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, til MarketWire.

Med GN Hearings fastholdte forventninger til 2022 sigter selskabet fortsat efter en samlet organisk vækst på 5-8 pct. i år samt en justeret driftsmargin (EBITA) på omkring 14 pct.

Men efter nulvækst i tredje kvartal er den samlede organiske vækst over de første ni måneder blot 2 pct., hvilket vil sige, at GN Hearing skal levere en pæn tocifret organisk vækst i fjerde kvartal for at nå selv bunden af sit eget forventningsinterval.

»Enten må GN Hearing have set en vanvittig god udvikling efter lanceringen af Resound Omnia og i resten af produktporteføljen i tredje kvartal og starten af fjerde kvartal, eller også er selskabet bare meget optimistisk i forhold til markedsudviklingen,« sagde Søren Løntoft Hansen til MarketWire efter de foreløbige tal i sidste uge.

Læs også: Nordnet: 'Møder kryptovalutaerne sit 'Lehman Brothers'-moment nu?'

»Det betyder, at GN skal nå en organisk vækst på 12,5 pct. i fjerde kvartal for bare at nå bunden af sit eget interval,« fortsatte han.

Kigger man på konsensus blandt analytikerne inden tallene for tredje kvartal, er fastholdelsen af prognosen også et endda meget positivt signal.

Læs også: Efter voldsomt brud: Adidas prøver lykken uden stjernerapper

I tredje kvartal havde GN Hearing ifølge egne foreløbige tal nulvækst, mens konsensus på forhånd var en vækst på 4,8 pct.

Og for hele året ventede analytikerne før tallene for tredje, at GN Hearing ville ende helt i bunden af sin egen prognose med en samlet organisk vækst på 5,3 pct.

Læs også: Dansk børsdrama rammer spekulative hedgefonde i London og New York

Og kigger man på det andet primære forventningsparameter - den justerede driftsmargin (EBITA) - er det også ganske vilde tal, GN Hearing indikerer for fjerde kvartal.

Den justerede margin fraregner det tilkøbte amerikanske Lively, som er en del af GN Hearings "emerging business", og de ventede engangsomkostninger for året på 150 mio. kr.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Et lille stykke dansk børshistorie er under opsejling

Hvis man regner dem fra i regnskabstallene, har GN Hearing efter de første ni måneder haft en justeret EBITA-margin på 6,6 pct., og for hele året ventes der en justeret EBITA-margin på "cirka" 14 pct. ifølge de fastholdte forventninger.

Det kan ifølge foreløbige beregninger fra MarketWire betyde, at GN Hearing skal levere en driftsindtjening (EBITA) på 500-600 mio. kr. - svarende til en EBITA-margin på op mod 30 pct. i fjerde kvartal - for at nå sin egen prognose.

Læs også: Rygterne har svirret - det her forklarer dansk børsdrama

Et andet element, der givetvis vil blive holdt øje med eventuelle kommentarer om, er ejerskabet af GN, efter at William Demant Invest i sidste uge opbyggede en ejerandel på over 10 pct. i selskabet.

Det skete efter en lang periode med rygter og spekulationer i markedet om en potentielt salg af GN, hvis aktiekurs er blevet banket i bund i 2022 og dermed har vakt interesse hos blandt andet kapitalfonde.

Endelig er GN's høje gæld også et varmt emne. De svagere end ventede takter for GN Audio i tredje kvartal vil nemlig med al sandsynlighed også ramme pengestrømmene.

Og det kan skabe mere usikkerhed om GN's evne til at få nedbragt den massive gæld, som selskabet lige nu slæber rundt på efter opkøbet af Steelseries.

GN har ganske vist endnu ikke sat tal på pengestrømmene i tredje kvartal i sine foreløbige tal, men alt andet lige vil nedjusteringen betyde et svagere tal end tidligere ventet på den post også, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen.

GN havde ved udgangen af andet kvartal en nettorentebærende gæld på 6,8 gange driftsresultatet før af- og nedskrivningerne (EBITDA).

Selskabets erklærede mål er at få nedbragt gælden til at være inden for målsætningen på 1,0-2,0 gange EBITDA ved udgangen af 2024.

Tabel over foreløbige regnskabstal og analytikernes estimater for GN's tredje kvartal 2022:

(e) = gennemsnitsestimater indsamlet blandt op til 16 analytikere af GN selv før nedjusteringen af forventningerne den 2. november.* = foreløbige regnskabstal præsenteret i forbindelse med nedjusteringen af forventningerne.** = tallene for organisk vækst er i GN's regnskaber afrundet til hele tal. Derfor er der ingen decimaler i væksttallene for tredje kvartal 2022, tredje kvartal 2021 og hele 2021. Vis mere

Det endelige regnskab for tredje kvartal fra GN ventes offentliggjort fredag den 11. november klokken cirka 7.00.

Læs også: Torm giver aktionærerne noget at juble over

Læs også: Nordnet om Tesla: Derfor er den halveret siden årets start

.\˙ MarketWire