Henter kommentarer

Analytikerne ser stort potentiale i Norsk Hydro


Der gemmer sig et større kurspotentiale i Norsk Hydro-aktien.

Det vurderer en stribe af analytikere om aktien i den norske aluminiumsproducent Norsk Hydro.

Norsk Hydro-aktien er dog allerede steget 41,7 pct. i løbet af de sidste 12 måneder. Spørgsmålet er bare, hvor aktien er på vej hen herfra?

Ser man på, hvad de professionelle analytikere mener om Norsk Hydro-aktien, så er der en overvejende positiv tiltro til aktiens fremtidige udvikling.

Læs også: Ser stort potentiale i 4 undervurderede nordiske aktier

Der er ifølge Bloomberg 19 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har 10 en købsanbefaling, mens 8 analytikere har en hold-anbefaling. Én analytiker har en sælg-anbefaling på aktien.

Ser man på analytikernes gennemsnitlige kursmål, altså hvad de i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så tror de, at aktien kan bevæge sig op i 98,27 norske kroner fra den nuværende kurs på 75,20 norske kroner. Det indikerer et kurspotentiale på 30,7 pct.

Blandt dem, der er mest positive over for Norsk Hydro-aktien, finder man Barclays. Her har man en købsanbefaling og et kursmål på 120 norske kroner.

I den modsatte ende af skalaen finder man børshuset Arctic Securities, der har en hold-anbefaling og et kursmål på 75 norske kroner.

Læs også: 10 mulige aktieguldfugle den professionelle investor satser på nu

Læs også: Overvejer du at opkonvertere? Her er fælderne, du skal undgå - og et råd, der giver mere gevinst