Henter kommentarer

Ser stort potentiale i 4 undervurderede nordiske aktier


Fire aktier rummer et særligt potentiale.

Det vurderer investor og analytiker Frederik Svanholm fra Stockpix i Millionærklubben tirsdag. Stockpix fokuserer på undervurderede aktier, som man selv ønsker at være investeret i i tre-fem år. De har lanceret en portefølje i 2022, som indtil videre rummer fire aktier. Målet er dog at nå op på 10-15 aktier.

To af de fire aktier er fra Finland, fortæller Frederik Svanholm i podcasten.

Læs også: Milliardforvalter om den mest undervurderede C25-aktie: 'Yes'

Den første aktie er en finsk bankaktie, Oma Savings Bank, som ifølge ham er Finlands svar på Ringkjøbing Landbobank. Det er set over de sidste 10 år en af de hurtigstvoksende banker, og det er ifølge ham en klassisk gammeldags sparekasse.

Den anden finske aktie er en bilforhandlerkæde, Kamux, der har specialiseret sig i at sælge brugte biler. Det er gået så godt,at Kamux har kunne bevæge sige ind på markedet i Sverige og Tyskland.

Læs også: 'Udfordret' og 'ganske enkelt bare dårlige' – det siger milliardforvalter om Vestas

Den tredje aktie er AQ Group . Der er tale om et industriselskab, som ifølge Frederik Svanholm minder om den svenske elektronikproducent Note og det danske industriselskab SP Group. Selskabet er blandt andet eksponeret mod kabelføring i lastbiler, busser og kraner, ligesom det svenske selskab også laver diverse elektronikprodukter. AQ fokuserer på kunder i den tunge industri og i mindre grad mod den enkelte forbruger.

Den fjerde aktie, som man hos Stoxckpix  er Huscompagniet, som er et dansk selskab, som bygger typehus. Det er ifølge ham et kontrært sats, fordi værdiansættelsen handler på baggrund af en ekstrem negativ stemning. Det kan du høre mere om i podcasten:

Læs også: 10 mulige aktieguldfugle den professionelle investor satser på nu

Læs også: Overvejer du at opkonvertere? Her er fælderne, du skal undgå - og et råd, der giver mere gevinst