Henter kommentarer

Bavarian Nordic-analytiker forudser nye ordre: Det er ikke indregnet


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Der er grund til at tro, at Bavarian Nordic hiver flere ordrer i land.

Det vurderer Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen i et nyt analysenotat mandag. Han har et køb-anbefaling på den danske C25-aktie, der er steget næsten 55 pct. i løbet af de seneste 12 måneder.

Bavarian Nordic har sikret sig kontrakter om at levere koppevaccinen Imvanex til brug mod abekopper, men flere lande har indikeret, at man ønsker at bestille vacciner mod abekopper, bemærker han. Bavarian Nordic har imidlertid den eneste FDA-godkendte vaccine, og det er en klar konkurrencemæssig fordel i forhold til andre vacciner, lyder det fra Sydbank.

Læs også: Bavarian efter abekoppefund: Vi har det eneste godkendte produkt på markedet

»Hertil kommer, at EU ifølge det svenske dagblad Dagens Nyheter planlægger at lægge en samlet ordre på Imvanex. Vi forventer på den baggrund, at Bavarian vil annoncere flere ordrer i den kommende tid, som ikke er indregnet i den nuværende 2022-prognose,« lyder det fra Søren Løntoft Hansen, der uddyber:

»Hvor store ordrer, der potentielt vil være tale om de kommende uger, er svært at vurdere. Der vil formentlig både være mindre ordrer, der kan håndtere det nuværende beskedne, smitteudbrud, og større ordrer i forbindelse med opbygningen af et egentligt beredskab.«

Læs også: Professionel investor ser kæmpe potentiale i norsk aktie

Ordrerne på en vaccine mod abekopper har tidligere fået Bavarian Nordic til at opjustere forventningerne til 2022-prognosen. Selskabet forventer nu en omsætning i spændet fra 1,3 mia. til 1,5 mia. mod tidligere 1,1-1,4 mia. kr.

Bavarian Nordic forventer stadig et negativt resultat af den primære drift (EBITDA) på minus 1-1,2 mia. kr. Det lød tidligere på minus 1,1-1,3 mia. kr.

Abekopper er en sjælden, men alvorlig sygdom, der naturligt forekommer i det centrale og det vestlige Afrika. Sygdommen er beslægtet med den menneskelige koppesygdom, om end den er mindre alvorlig med en dødelighed, der er estimeret til at være fra 1-10 pct. af tilfældene, har Bavarian Nordic tidligere oplyst.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en køb-anbefaling på Bavarian Nordic-aktien.

Læs også: Saxo Bank: Disse aktier er en oplagt købsmulighed – de er historisk billige

Læs også: Morgan Stanley ser potentiale i chip-aktier – udnævner to vindere