Henter kommentarer

| Opdateret

Bavarian Nordic får vaccineordre efter fund af abekopper


Foto: BavarianNordic
Vis mere

Et unavngivet europæisk land har lagt en ordre hos danske Bavarian Nordic.

Det er meldingen i en fondsbørsmeddelelse fra det danske selskab, der har specialiseret sig inden for udvikling og produktion af vacciner, herunder en vaccine mod abekopper.

Det sker i forbindelse med nye tilfælde af abekopper, der er identificeret i løbet af maj 2022. Bavarian Nordic-aktien stiger torsdag godt 13 pct.

Læs også: Advarer mod ny nedtur: Aktiekurserne kan på overfladen snyde dig

»»Selvom omstændighederne omkring de aktuelle tilfælde af abekopper i Europa mangler at blive klarlagt til fulde, så er hastigheden hvormed disse har udviklet sig, samt risikoen for, at yderligere infektioner kan være forekommet, uden at være blevet opsporet, faktorer, der kræver en hastig og koordineret indsats fra myndighedernes side, og vi er glade for at kunne hjælpe i denne nødsituation,« lyder det fra Bavarian Nordic-topchef, Paul Chaplin, der fortsætter:

»Infektionskontrol har været højt prioriteret i samfundet under COVID-19 pandemien, og dette er en beklagelig påmindelse om, at vi ikke kan slække på indsatsen, men er nødt til fortsat at udbygge og forstærke vores beredskab mod infektionssygdomme for at kunne holde verden åben.«

Bavarian Nordic beskriver abekopper som en sjælden, men alvorlig sygdom, der naturligt forekommer i det centrale og det vestlige Afrika. Sygdommen er beslægtet med den menneskelige koppesygdom, men mindre alvorlig med en dødelighed, der er estimeret til at være fra 1-10 pct. af tilfældene,« oplyser Bavarian Nordic.

Ordren har ingen indflydelse på selskabets regnskabsmæssige forventninger for 2022, hedder det i fondsbørsmeddelelsen.

Bavarian Nordic er med egne ord globalt førende inden for koppevacciner. Det danske vaccineselskab er mangeårig leverandør til den amerikanske regering af en ikke-replikerende koppevaccine.

Bavarian Nordics koppevaccine er godkendt i USA under navnet Jynneos og i Canada under navnet Imvamune. I både USA og Canada omfatter godkendelsen abekopper. Vaccinen er godkendt i Europa under navnet Imvanex og kun mod kopper.

Læs også: Danske Bank om forræderisk marked: 'Vi har længe været forskånet'

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en klokkeklar vinder'