Henter kommentarer

Bavarian Nordic: 'Vi vil lukke flere aftaler'


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Udbruddet af abekopper har foreløbigt kastet to ordrer af sig til Bavarian Nordic, men dialogen med en række myndigheder fortsætter, og der kan være mere på vej.

»Vi har fortsat dialog med flere forskellige lande og myndigheder.«

»Der er selvfølgelig lidt panik i starten, hvor nogle skal sikre sig doser til det nuværende udbrud. Og nogle tænker lidt mere langsigtet og ønsker at være forberedt, til næste gang det sker, så det er lidt svært at sige, hvornår det hele ender henne. Men vi forventer, at vi vil lukke flere aftaler, end dem vi hidtil har meldt ud,« siger koncernfinansdirektør i Bavarian Henrik Juuel til Marketwire.

Læs også: Bavarian opjusterer efter særlig ordre

Vurderingen kommer, efter at Bavarian onsdag har meldt om en større vaccinekontrakt med et unavngivent land og opjusteret forventningerne.

Torsdag i sidste uge annoncerede Bavarian også en ordre.

Men hvor mange doser, og hvor mange penge, der er tale om, fremgår ikke. Bavarian opjusterer dog denne gang sin salgsprognose til 1300-1500 mio. kr. fra tidligere 1100-1400 mio. kr., og det er en god indikation på størrelsen af den seneste ordre, fortæller Henrik Juuel.

En del af opjusteringen skyldes dog også, at dollar er blevet styrket.

» Det er klart, at når vi kommer med en sådan justering, så kigger vi også på, hvad der er sket af andre ting. Men i store træk så giver løftet af den øvre ende af salgsprognosen en god indikation af den ordre, vi har fået,« siger Henrik Juuel.

Hidtil har Bavarian ikke meldt ud, hvem der har lagt ordrerne, og det er dermed svært for folk på sidelinjen at få det fulde overblik.

Tyskland annoncerede dog tirsdag, at det har bestilt 40.000 doser hos Bavarian.

Hvad de koster, fremgår ikke.

»Det er meget forskelligt. Det er jo afhængig af, om man eksempelvis køber 500 doser, eller om man køber millioner af doser, som eksempelvis de amerikanske myndigheder har gjort det. Så jeg kan ikke kommentere direkte på prisen,« siger Henrik Juuel.

En anden ubekendt er også omfanget af abekoppe-udbruddet, som vil afgøre, hvor længe, fokus vil være rettet mod sygdommen.

»Det er en usædvanlig situation med flere udbrud i forskellige lande.«

»Til gengæld er det en forholdsvis let sygdom at indkredse. Hvis man får smitteopsporet og folk isoleret, så vil smitten kunne holdes nede, da den smitter ved tæt kontakt mellem mennesker. Så det her er ikke en ny covid-19. Det er vi alle enige i,« siger Henrik Juuel.

Han regner blandt andet af den grund heller ikke med, at der er risiko for, at Bavarian ikke vil kunne møde efterspørgslen.

»Lige nu ser det ud som om, at vi har en OK leverancesituation i forhold til den efterspørgsel, der er her og nu. Det betyder ikke, at vi vil kunne levere i morgen, men at vi vil kunne levere noget i morgen og noget inden for de næste måneder, så man kan håndtere den nuværende situation,« siger Henrik Juuel.

Skulle det ende med at der kommer flere ordrer til, så er de ikke indregnet i den nuværende prognose, fortæller Henrik Juuel.

For 2022 venter Bavarian nu ud over en omsætning på 1300-1500 mio. kr. også et driftsresultat før af- og nedskrivninger, EBITDA, på minus 1000-1200 mio. Her var aktionærerne tidligere stillet et underskud på 1000-1300 mio. kr. i udsigt.

Endelig venter Bavarian nu likvider ved årets udgang på 1100-1200 mio. kr. mod tidligere estimeret 1000-1200 mio. kr.

Læs også: Morgan Stanley ser potentiale i chip-aktier – udnævner to vindere

Læs også: Frygter aktiekollaps er varsel om det, der kommer

.\˙ MarketWire