Henter kommentarer

| Opdateret

Børshus om dansk højdespringer: Køb aktien

Foto: ERIC PIERMONT
Vis mere

Danske Maersk Drilling har fået løftet sin anbefaling til "køb" fra "hold" af det norske finanshus Pareto.

Det fremgår af et analysenotat fra finanshuset efter meldingen om, at Maersk Drilling fusionerer med Noble Corp, ifølge MarketWire. Noble har ligesom det danske borerigselskab specialiseret sig i at udleje borerigge og boreskibe.

Fusionen ventes at skabe synergier på 125 mio. dollar, hvilket ifølge Mærsk Drilling vil »skabe betydelig værdi for aktionærerne.«

Læs også: Vildt trekantsdrama i C25

Paretos oplyser ifølge MarketWire, at værdiansættelsen for det kommende rigselskab er cirka 5 mia. dollar og med 45 pct. til Drilling ser finanshusets analytikere en nettoaktivværdi (NAV) på 340 kr. per Drilling-aktie. Det er løftet fra tidligere 330 kr.

Til sammenligning Noble handles fremadrettet til 6,6 gange estimeret EBITDA-indtjening for 2022, skriver MarketWire. Mærsk Drilling handles derimod til 9,5 gange konsensusestimaterne for næste år.

»Som sådan er transaktionen multipeludvandende for Noble, og Drilling kommer tilsyneladende også ud på toppen her, når det kommer til et kortsigtet multipelperspektiv, skriver Pareto, der dog ikke selv vægter dette i NAV-analysen, men det pointeres, at amerikanske investorer typisk er mere fokuserede på denne multipel,« lyder det fra Paretos analytikere anført af Christopher Mo Dege.

Selskabet kommer fremadrettet til at hedde Noble Corporation og vil få base i Houston i Texas. Aktierne vil være noteret på New York Stock Exchange (NYSE) og på den danske fondsbørs.

Med fusionen skabes et selskab, der anslås til at have en omsætning på 2,1 mia. dollar samt en ordrebog på 2,4 mia. dollar.

Det nye selskab ventes ifølge Marketwire at få en kontantbeholdning på cirka 900 mio. dollar og en nettogæld på 600 mio. dollar. Det vil samlet set råde over en flåde på 20 flyderigge og 19 jackup-rigge. Nyheden har sendt Mærsk Drilling-aktien i vejret med mere end 18 pct. til kurs 269 kr.

Læs også: Stor gevinst i Mærsk Drilling - her er mulighederne for aktionærerne

Læs også: Ny begyndelse kan være på vej for 'ekstremt skuffende' C25-aktie