Henter kommentarer

| Opdateret

Børshus til investorer: Det skal du ikke have for meget af i porteføljen


Højere renter vil være en fordel for investorerne, der har sammensat porteføljen på en bestemt måde.

Samtidig gælder det om ikke at have for mange af visse aktier i porteføljen, lyder rådet fra det amerikanske analysehus »Sevens Report«.

Det sker, efter bestemte dele af aktiemarkedet er blevet sendt i rødt, efter realrenterne er steget fra deres rekordlave niveauer. Renterne er steget i takt med inflationsforventninger er fløjet i vejret og efter Jerome Powell er blevet genvalgt til posten som chef for den amerikanske centralbank.

Læs også: Forudser stort skifte i markedet: Dette kan blive de nye vinderaktier

»Markederne bliver ved med at vakle omkring en nervøs og defensiv positionering, der gavner teknologi. Denne frem og tilbage vil fortsætte, men på mellemlang og lang sigt vil de fundamentale faktorer med stærk vækst, stigende renter og inflation fortsat gavne folk med en balanceret portefølje og dem, der ikke har for stor en overvægt i teknologi,« hedder det i en kommentar fra Tom Essaye i nyhedsbrevet »Sevens Report«, skriver Bloomberg News, ifølge MarketWire.

Det skyldes, at stigende renter påvirker aktiernes værdisætning, fordi de gør selskabernes pengestrømme ude i fremtiden mindre værd målt i nutidskroner. Det rammer især vækstaktierne - herunder teknologiaktier og grønne aktier - der forventes at tjene mange penge ude i fremtiden.

Læs også: Chefstrateg: Markedet hårdt ramt af corona og udsigt til stramning

Udviklingen ramte tirsdag især det danske aktiemarked, hvor de 25 største og mest handlede aktier ifølge MarketWire endte med deres største fald siden marts 2020. Samtlige aktier i det toneangivende C25-indeks endte med andre ord i rødt tirsdag. C25-indekset faldt 3,2 pct., mens det danske indeks faldt 4 pct. 23. marts 2020.

»Vi får fald i dag (tirsdag, red.), da det danske aktiemarked har kørt godt i år, og når så der er udsigt til rentestigninger, så rammer det hårdere i Danmark end i Europa, da mange danske aktier er dyre og derfor mere modtagelige for ændrede renteforventninger« lød forklaringen fra afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen til MarketWire.

Servicekoncernen ISS, Danske Bank, isoleringskæmpen Rockwool og forsikringskæmpen Tryg slap billigst. Hårdest ramt var dyrt prissatte aktier som Coloplast, DSV og Demant

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Nordea: Det kan forklare, hvorfor det danske aktiemarked falder

Læs også: Danske Bank forventer større nervøsitet i markedet: Disse aktier bør du satse på