Henter kommentarer

C25-aktie i kæmpe nedtur - børsmilliarder er forduftet


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset.
Vis mere

Aktien i it-selskabet Netcompany var i forvejen en af de værste investeringer i det danske eliteindeks, C25, i år, men sidste uges slemt skuffende regnskab for andet kvartal har forstærket nedturen.

Siden regnskabet den 11. august er aktien faldet 113,80 kr. til 303,40 kr. - svarende til et fald på 27 pct. I mistet børsværdi kan faldet siden regnskabet gøres op til 5,7 mia. kr.

- Netcompanys regnskab for andet kvartal var på mange måder bemærkelsesværdig læsning. En skuffende toplinje i Netcompany Core og en historisk lav profitabilitet, skabt af et højt sygdomsniveau og prisjusteringer på projekter i Norge og Holland, var katalysatorerne for et kursfald på 16 pct. på dagen, lød det i en kommentar fra Jyske Bank.

Læs også: Dansk darling har pengegave til aktionærerne

Onsdag eftermiddag ligger aktien 6,5 pct. lavere og det er femte dag i træk med fald i aktien, der før sidste uges regnskab lå i kurs 418,20 kr.

Dermed er facit for hele 2022 nu et fald på 57 pct., hvilket rækker til en bundplacering i C25-indekset, som i samme periode er faldet 11 pct.

Læs også: 'Katastrofal aktiekursudvikling': Udlandet tordensælger - dansk aktie brager ned

Mens investorerne fortsætter med at sælge massivt ud af aktien kan det konstateres, at de fleste finanshuse faktisk ser et solidt potentiale.

Ud af de otte finanshuse, som ifølge Bloomberg News har været aktive i vurderingen af aktien siden sidste uges regnskab, anbefaler seks "køb/overvægt", mens de resterende to anbefaler "hold".

Senest har Jyske Bank gentaget "køb" med et kursmål på 550 kr.

Læs også: Bankchef til danskerne: Du kommer nok snart til at ændre dit liv

Læs også: Økonom med vild forudsigelse – og du skal købe nu

.\˙ MarketWire