Henter kommentarer

C25-kæmper i top og bund: Her er dagens danske vindere og tabere

Foto: Camilla Rønde
Vis mere

Det var to af de allerstørste danske selskaber på det danske aktiemarked, der endte i bunden og toppen af det danske eliteindeks C25 torsdag. 

Således blev Ørsted dagens vinder med en stigning på 3,6 pct., mens A. P. Møller - Mærsk blev indeksets taber og gik tilbage med 2 pct. 

Læs også: Er aktieopturen slut? Derfor falder aktierne ifølge storbank

Den danske regnskabssæson er for alvor blevet skudt i gang i denne uge, og torsdag var det så storbanken Nordeas tur til, at fremlægge friske tal for investorerne. Nordea kunne i første kvartal af 2024 præsentere et resultat på lidt mere end 10 mia. kr. og en genkapitalforrentning i kvartalet på 18,1 pct., hvilket er en fremgang fra 17,1 pct. for samme periode sidste år. 

Investeringsøkonom i Nordnet kalder Nordeas første kvartal »stærkt«, hvilket du kan læse mere om her. 

Nordea-aktien endte dagen med en stigning på 0,9 pct. 

Der var også fremgang til de andre aktier i det ledende danske indeks torsdag. Danske Bank steg med 0,3 pct., mens investorerne lagde omkring 0,6 pct. til aktiekursen hos Jyske Bank. 

Læs også: Sydbank om C25-aktie: Værdiansættelsen afspejler det ikke

Transportkæmpen DSV gik også tilbage torsdag, hvor aktien faldt med 1,9 pct., mens forsikringskæmpen Tryg også faldt med 1,5 pct. Tryg-aktien handlede dog torsdag uden retten til udytte på 1,95 kr. som blev annonceret i forbindelse med kvartalsregnskabet onsdag. Det kan du læse mere om her

Det samlede C25-indeks sluttede dagen med et fald på 0,4 pct. 

Dagens vindere

Dagens tabere

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.

Læs også: Storbank: Her er 38 vinderaktier, der kan slå markedet

Læs også: Hvis strateg fik penge tilbage i skat, ville han købe disse to aktier