Henter kommentarer

Nordnet: Regnskab overrasker positivt - »drevet af en stærk cocktail«

Foto: Kristian Djurhuus
Vis mere

Et regnskab, der er noget bedre end ventet.

Det har Nordea kunne løfte sløret for her til morgen, da de udkom med deres første kvartalsregnskab for 2024. 

Det er meldingen fra Nordnets investeringsøkonom, Per Hansen i en kommentar torsdag morgen.

»Nordea har præsteret et stærkt første kvartal, som bliver drevet af en stærk cocktail af stigende (nettorente)indtægter og faldende omkostninger,« lyder det fra Per Hansen.

Læs også: Fortsat høje renter sikrer Nordea tocifret milliardoverskud

Nettoresultatet endte på 1,36 mia. euro, og overstiger dermed de ventede 1,18 mia. euro.

Den positive afvigelse er drevet af primært tre forhold ifølge investeringsøkonomen: nettorenteindtægter på 1,95 mia. euro, mindre end ventede hensættelser på 33 mio. euro, og samlede omkostninger på 1,28 mia. euro mod forventet 1,37 mia. euro.

Egenkapitalforrentningen på 18,1 pct. er høj, understreger han og peger på, at Nordea er konkurrencedygtig med andre skandinaviske storbankers egenkapitalforrentning og ligger markant over helårsmålsætningen på over 15 pct.

»Omkostningsudviklingen er under kontrol. Nordea er stærkt kapitaliseret, og selvom væksten er lav og skandinavens største økonomi, den svenske, fortsat vil forblive under pres i 2024, er det ikke noget som i væsentlighed er afspejlet i tallene,« siger Per Hansen.

Du kan læse endnu mere om regnskabet fra Nordea her

Har du for mange danske aktier eller for få teknologiaktier? Det kan du måske få svar på nu. Euroinvestor søger læsere, der vil dele sin portefølje med en af vores dygtige eksperter. Du kan stille spørgsmål og få en vurdering af din porteføljes sammensætning og råd til, hvordan du måske kan forbedre den for at få et højere afkast og mindre risiko. Skriv til os på redaktion@euroinvestor.dk.

Læs også: Fylder særlige aktier for meget i privatinvestors portefølje? Få aktiechefens bud her

Læs også: Pengegave på vej til aktionærer i C25-selskab