Henter kommentarer

C25-selskab i comeback og stor stigning til lille aktie


Det blev en grøn dag for det danske hovedindeks, men det var en af de mindre aktier, som stjal det store rampelys i onsdagens handel.

Der var ellers flere regnskaber blandt C25-selskaberne, men det var i stedet Bioporto, som løb med opmærksomheden.

Det lille biotekselskab steg 11,4 pct. efter selskabet offentliggjorde et nyt regnskab. Den nye rapport viste en omsætning på 9,5 mio., men regnskabet viste også et tab på driften på 15,3 mio. kr. Læs mere om regnskabet her.

Det var dog ikke noget, der skræmte investorerne væk fra Bioporto, som producerer udstyr, der kan teste for en række sygdomme.

I det danske hovedindeks kom der regnskaber fra kabelproducenten NKT. Det ser dog ud til, at investorerne brændte nallerne på de nye tal. Kursen blev sendt ned med 2 pct., hvilket gjorde aktien til den tredjemest faldende i hovedindekset. Læs mere om dagens nye tal fra NKT her.

Det var dog to aktie, som havde en endnu dårligere dag end NKT.

Og de to bundpropper har en del tilfælles. Der er nemlig tale om Danske Bank og Jyske Bank, som faldt henholdsvis 2,2 pct. og 2,4 pct.

Banksektoren var generelt set presset i dagens handel. Den tredje bank i C25-indekset, Nordea, havde også en skidt dag. Det blev dog kun til et fald på 1 pct.

I toppen af indekset var det bryggerierne, som lyste grønt. Royal Unibrew blev dagens vinder med en stigning på 3,2 pct., mens Carlsberg også blandede sig i toppen. Aktien steg 2,2 pct., hvilket betød en tredjeplads i C25-indekset.

Læs også: Aktiedirektør: Disse aktier er billige

Bavarian Nordic var også ude med nye tal onsdag. Tallene lå dog under det, som analytikerne havde forventet, og i børsåbningen straffede investorerne vaccineproducenten hårdt med et kursfald på 8,8 pct.

Det er dog sket et kraftigt stemningskift i løbet af dagen, og aktien lukker dagens handel med en lille stigning på 0,3 pct.

Det danske hovedindeks nåede også både at være i grønt og rødt i løbet af dagens børshandel. Der var dog god aktiestemning i det danske ud på eftermiddagen, og det sikrer C25-indekset en stigning på 0,4 pct.

Onsdagens handel runder også hele ugen af, da Københavns Fondsbørs holder Kristi Himmelfarts-ferie, og der er derfor ingen børshandel torsdag og fredag.

Den forkortede uge gav samlet set et plus på 2,3 pct. for det danske hovedindeks.

Dagens fem bedste aktier:

Dagens fem dårligste aktier:

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser. Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer