Henter kommentarer

Chefstrateg: To ting, der kan ramme din aktiekurs


Kursen på dine aktier kan i den nærmeste fremtid afhænge af især to ting.

Det vurderer chefstrateg Frederik Engholm fra Nykredit Markets, ifølge MarketWire. De to faktorer er ifølge 'leveringssikkerhed' og 'pricing power'.

Læs også: Sydbank: Aktien er faldet en del, men er stadig ikke billig

Pricing power handler om et selskabs evne til at kunne ændre priserne på produkter eller tjenester uden at det rammer salget, så selskabet kan fastholde marginerne. Det er noget, som markedet vil holde øje med, når de forskellige virksomheder kommer med deres bud på fremtiden i den kommende regnskabssæson.

»Pricing power og leveringssikkerhed vil for 2022 blive endnu vigtigere parametre for kursudviklingen. Vi vurderer, at de aktuelle udfordringer med flaskehalse og stigende omkostninger vil aftage, men tidsperspektivet er usikkert,« lyder det fra Frederik Engholm, der fortsætter:

Læs også: Kapitalforvalter: Du bør finde aktier med denne evne

»Kapacitetspresset på havnene – blandt andet i Los Angeles – er fortsat voldsomt, og omkostningspresset er tiltagende,« skriver Frederik Engholm.

Investorer bør derfor forvente, at det giver udsving i de berørte aktier og sektorer, forklarer han.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklen ovenfor og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Kendt investor overrasker: Det udgør halvdelen af porteføljen

Læs også: Dumpet, udskældt og hadet: 'Det her kan være starten på et vendepunkt'