Henter kommentarer

| Opdateret

Corona-vinder er blevet savet over - nu har stjerneforvalter købt op i aktien


Art Invest har med investeringschef Cathie Wood i spidsen øget sin position i Zoom-aktien.

Det sker, efter aktien i selskabet, der leverer møde- og konferenceløsninger over internettet, faldt kraftig tirsdag, skriver Bloomberg News. Selskabets indtjening skuffede markedet, og Zoom-aktien faldt næsten 15 pct. Det cementerer den nedadgående spiral for det, der var en af 2020s helt store vindere.

Zoom-aktien har været en af de aktier, som Ark Invest via flagskibsfonden Ark Innovation ETF har satset stort på. Den amerikanske kapitalforvalter, der investerer i teknologi og disruptive selskaber, er ifølge finansmediet en af de største investorer i selskabet, men har ikke desto mindre øget sin position med aktier for 133 mio. dollar svarende til 881 mio. danske kr.

Læs også: Stjerneforvalter tester ny og mere aggressiv strategi - sammenligner det med steroider

»Vi tror på, at verdens kommunikationssystem for første gang i årtier vil blive erstattet. Folk tror, at Zoom bare er en videochat. Det er det ikke. Det er blevet et samlende kommunikationssystem,« udtaler Cathie Wood, der både er topchef og investeringschef, over for CNBC.

I 2020 blev Cathie Wood udråbt som en af de helt store vindere på Wall Street, for mens andre så deres afkast smuldre, da coronapandemien rullede henover verden, landede hun et afkast på 150 pct. i 2020. Det teknologitunge Nasdaq-indeks steg til sammenligning blot godt 40 pct.

Læs også: Storbank ser ligheder med tiden lige før markedet kollapsede

Hun har over for finansmediet Barron's tidligere på måneden forklaret, at Ark Invest typisk sælger ud af en aktieposition, når den respektive aktie er steget 20-40 pct. i forhold til resten af porteføljen. Det er også, selv om der er tale om et selskab, som kapitalforvalteren mener har en lys fremtid. Når kapitalforvalteren tager gevinst hjem på én aktie, investeres pengene i andre aktier i porteføljen, som er blevet 'straffet' eller 'overset' af markedet.

Zoom-aktien er i løbet af de sidste 12 måneder faldet med 53 pct. Faldet tirsdag var Zoom-aktiens største fald i næsten tre måneder, skriver finansmediet.

Læs også: Aktiechef: Det var det her, vi advarede mod

Læs også: Aktiekursen er mere end halveret i år - det mener analytikerne om Zoom-aktien