Henter kommentarer

Stjerneforvalter tester ny og mere aggressiv strategi - sammenligner det med steroider


Den amerikanske kapitalforvalter 'Ark Invest' tester lige nu en ny og mere aggressiv strategi, der svarer til 'Ark på steroider'.

Det fortæller Cathie Wood, der er kendt for at stå i spidsen for kapitalforvalterens flagskibsfond,  'Ark Innovation ETF, til CNBC. Vi taler om en af de kapitalforvaltere, der strålede klarest på Wall Street, da coronavirussen bredte sig som en steppebrand over kloden i 2020. Med sit sats på teknologiselskaber - og det, som blev beskrevet som disruptive selskaber - strømmede milliarderne ind hos Ark Invest.

Læs også: Storbank ser ligheder med tiden lige før markedet kollapsede

»Vi tester en ny portefølje, men det er i virkeligheden 'Ark på steroider',« fortæller hun og fortsætter:

»Vi tror, ​​at aktieindeks er der, hvor de store risici er på lang sigt, fordi de fyldes op med value-traps - de virksomheder, der har gjort det rigtig godt historisk set, men som vil blive afbrudt og forstyrret af den enorme mængde af innovation, der finder sted.«

Læs også: Hvad er en value trap?

I 2020 blev hun udråbt som en af de helt store vindere på Wall Street, for mens andre så deres afkast smuldre, da coronapandemien rullede henover verden, landede hun et afkast på 150 pct. i 2020. Det teknologitunge Nasdaq-indeks steg til sammenligning blot godt 40 pct.

Læs også: Investeringskæmper har set i krystalkuglen: Her er afkastet for 2022

Fortællingen om Cathie Wood og Ark Invest har imidlertid været en hel anden i 2021. I år er hendes flagskib sunket til bunds med et afkast på minus 13 pct. Det skal ses i lyset af, at det brede, amerikanske S&P 500-indeks er fløjet op på børshimlen med en stigning på 25 pct. Indtil videre må hendes investorer væbne sig med tålmodighed, for den nye strategi er endnu ikke søsat. Den bliver lige nu testet internt blandt fondens ansatte, fortæller hun.

Det er endnu uvist, hvornår - og om - privatinvestorer får mulighed for at komme ombord i båden på den nye fond.

Læs også: Saxo Bank: Pas på hypede elbilaktier - kast dig i stedet over disse

Læs også: Aktiechef advarer: Disse aktier er rigtig farlige lige nu - der lurer et blodbad