Henter kommentarer

| Opdateret

Dansk aktie flyver op - det er der sket


Jyske Bank-aktien flyver til vejrs onsdag.

Aktien i den danske bank stiger næsten 6 pct. Det er der flere årsager til, vurderer Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i en kommentar. Det skyldes blandt andet, at Jyske Bank tirsdag opjusterede sine forventninger til årsregnskabet for 2021, ligesom banken kom med en opløftende guidance for 2022.

Læs også: Strateger: Disse aktier er 'for billige til at ignorere'

»Kombinationen af meget god guidance, og at Jyske Bank nu synes, at investorerne er en relevant stakeholder, så de vil give en tidlig og offensive guidance, giver en større kurseffekt,« lyder vurderingen fra investeringsøkonomen.

Han lægger samtidig vægt på, at Jyske Bank i højere grad bruger årets overskud til aktietilbagekøb, hvilket lidt for enklet sagt er en måde at sende selskabets overskud videre til aktionærerne på.

Læs også: Dansk aktie er 'meget billig' lige nu - tror den kan stige 60 pct.

»Det er en af de stærkt medvirkende årsager til den gode udvikling. Behørigt blandet med forventninger om stigende renter, som er godt for bankaktier generelt og også for Jyske Bank,« lyder det.

Jyske Bank er sammen med Danske Bank de C25-aktier, der har klaret det allerbedst i år. I forbindelse med aktieopturen har Danske Bank har ramt en børsværdi på mere end 100 mia. kr.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske – det tror han venter os nu

Læs også: Lau Svenssen: Der er udsigt til en bear market test – 20 pct. dyk fra toppen