Henter kommentarer

| Opdateret

Strateger: Disse aktier er 'for billige til at ignorere'

Foto: Sascha Steinbach
Vis mere

Energiaktier er for billige til at ignorere.

Det mener i hvert fald en række strateger, der øjner et kurspotentiale i selskaber, der er eksponeret mod olie- og gassektoren, skriver Bloomberg News. Det sker vel og mærke i en tid, hvor bæredygtig investeringer og klimaforandringer fylder mere og mere.

»ESG-hensyn har fået investorer til at ignorere sektoren i mange år, men med disse prisfastsættelser og det indtjeningsmomentum, der er nu, mener vi, at de er for billige til at ignorere,« lyder det fra Barclays' strateg Emmanuel Cau.

Læs også: Danske Bank: Derfor bør du overveje grønne aktier

ESG dækker over ordene 'Enviromental', 'Social' og 'Corporate Gouvernance' og bruges i forbindelse med, hvordan et selskab påvirker miljøet, det omkringliggende samfund og hvordan selskabet opfører sig ledelsesmæssigt.

Et lignende synspunkt finder man hos flere storbanker som Goldman Sachs, JP Morgan og Barclays, der alle har en overvægt-anbefaling på energisektoren grundet prisfastsættelsen.

Hos børshuset BNP Paribas vurderer man, at en stærk indtjening og afkast til investorer – i form af udbytter og aktietilbagekøb – vil betyde, at olie- og gassektoren vil klare sig bedre end det brede marked.

Finanshuset Bernstein vurderer, at olieselskaberne BP, Shell og Repsol kan være blandt vinderne inden for energisektoren i 2022.

Du kan prøve kræfter på aktiemarkedet uden at investere for rigtige penge ved at bruge Euroinvestors porteføljeværktøj gratis. Du logger ind på Euroinvestor i menuen øverst til højre på sitet. Du kan også klikke videre på de enkelte aktier i artiklerne og få mere information om virksomhedernes afkast, forretningsmodel samt en række nøgletal.

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske – det tror han venter os nu

Læs også: Lau Svenssen: Der er udsigt til en bear market test – 20 pct. dyk fra toppen