Henter kommentarer

| Opdateret

Dansk aktie i kraftigt fald – 'det er en opsamlingsmulighed'


»Jeg ville nok samle op i GN Store Nord-aktien.«

Sådan lyder det fra Nordnets investeringsøkonom Per Hansen i torsdagens udgave af Millionærklubben. Det sker efter, at den danske høreapparatkoncern har aflagt regnskabstal for andet kvartal. Det er dog ikke på baggrund af de seneste regnskabstal, der ikke er faldet i god jord blandt investorerne. GN-aktien faldt som en sten med godt 10 procent, da aktiehandlen blev skudt i gang på fondsbørsen torsdag formiddag.

Men kursfaldet er en »opsamlingsmulighed«, mener Per Hansen, for han med egne ord ikke er »langsigtet nervøs« for GN Store Nord.

»GN  har været sådan en aktie, der på den ene side har gjort det super godt. Selskabet gør det rigtig godt. På anden side er det også en aktie, der i forbindelse med regnskabsaflæggelsen har tendens til at miste flyvehøjde. Det er simpelhent svært at blive ved med at levere de gode regnskaber, der kan tilfredsstille. Skal man samle aktien op på sådan en dag som i dag? Det tror jeg faktisk, at man skal,« udtaler Per Hansen og tilføjer:

»Det er et knaldhamrende godt selskab, men prisfastsættelsen tåler bare ikke, at man skuffer«

Læs også: Overblik over GN-regnskab: Svagere end ventet trods stor bedring

Forud for børsreaktionen bemærkede Per Hansen i en kommentar, at GN Store Nord de seneste kvartaler »i flere tilfælde førtidigt annonceret, at resultaterne ville blive bedre end ventet og bedre end konsensus.«  Det gjorde GN ikke denne gang, og det var ifølge ham et »klart signal om, at regnskabet ville blive på niveau med det forventede plus-minus.«

»Regnskabet er under det forventede. Både på omsætning/indtjening og i begge divisioner. GN fastholder forventningerne. Prisfastsættelsen er meget høj. Den naturlige reaktion burde være en kold aktieafvaskning,« forklarer han i en kommentar.

Derfor var den naturlige børsreaktion for GN-aktien med sin høje prisfastsættelse en 'kold aktieafvaskning', forklarede han i en kommentar torsdag morgen.

Læs også: Dansk høreapparatskæmpe skuffer analytikerne – stor genopretning fra sidste år

Læs også: Topchef for GN-Hearing: Store udsving i genopretningen af de største markeder