Henter kommentarer

Ambu ramt af store kursfald - aktiechef stadig ikke fristet af kursen


Ambu-aktien har de seneste måneder været kastet ud i nogle giftige udsving.

Men selv om aktien i det danske medicoselskab er faldet mere end 31 pct. i løbet af de sidste tre måneder, så er der i hvert fald én, som i øjeblikket afholder sig fra at samle op i aktien. Det drejer sig om Lars Hytting, der er chef for aktiehandlen hos Artha Kapitalforvaltning. Det påpeger han i en kommentar tirsdag.

»Aktien er svær at kalde, men jeg skriver gerne under på, at jeg ikke er fristet til at samle den op, lyder det fra aktiechefen.

Han påpeger, at han heller ikke var lun på Ambu-aktien under den sidste større kursnedtur i medicoaktien i begyndelse af maj i år. Ambu-aktien faldt op mod 17 pct. 12. maj. Det kan du læse mere om her og her.

»Den forrige CEO, Lars Marcher, var fantastisk til at fortælle en historie, og sælge ideen om det fremtidige Ambu. Det er reelt dér vi er i dag, og som så ofte før ender det ikke altid som historien blev fortalt,« lyder det fra Lars Hytting.

Han understreger, at Ambu fortsat har været »en kæmpe succeshistorie og er et fint selskab«, men konkurrencen på engangsprodukter til hospitalerne, som er Ambus område, er blevet intensiveret.

»Lige netop den del var ikke nær så stort et element i Marchers historie,« uddyber Lars Hytting.

Læs også: Efter dansk kursfald på 16 procent: 'Det viser aktiemarkedets nådesløshed'

Læs også: Ambu nedjusterer forventningerne