Henter kommentarer

Dansk aktiedarling er dyr – men du bør købe den, lyder det


Der er udsigt til, at Vestas vil være væsentlige bedre til at tjene penge i 2023.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen i et analysenotat, efter det står klart, at vindmølleproducenten i årets første kvartal kan notere sig ordrer for 1884 MW.

Ordreindgangen var ikke »prangende«, men »solid«, vurderer aktieanalysechefen. Han lægger vægt på, at det danske C25-selskab har satset på at hæve priserne, og at det derfor er ordrer, som Vestas ventes at tjene flere penge på end tidligere.

Læs også: Pensionsgigant har opløftende melding til dig med danske aktier

Selvom Vestas-aktien er prisfastsat tårnhøjt  i forhold til, hvor mange penge selskabet tjener i år, har Sydbank alligevel en køb-anbefaling på Vestas-aktien.

»Vi deler dog fuldt ud optimismen i forhold til markedspotentialet, når vindkraft-opskaleringen i Europa nu tager yderligere fart. Vi fastholder købs-anbefalingen på Vestas-aktien, der godt nok er meget dyrt prisfastsat i forhold til 2022-indtjeningen, men hvor attraktive vækstperspektiver og salgsprisforhøjelser vil bane vej for massive forbedringer allerede fra 2023,« forklarer han.

Se listen: De 10 dårligste danske aktier i 2022

Vestas-aktien er steget markant fra bundniveauerne med udsigt til, at Europa vil satse mere på grøn energi for at gøre sig mindre afhængig af russisk gas, bemærker Jacob Pedersen.

Det ændrer dog ikke på, at prisfastsættelsen på Vestas-aktien er så høj, at den ikke le»vner plads til fejlskud«, mener han.

Se listen: De 10 bedste danske aktier i år

»Derfor kan det bekymre lidt, at 2022 bliver belagt med svage regnskaber og efter alt at dømme også nedskrivninger på russiske aktiver. Meget peger lige nu på, at vores aktuelle forventninger om et nettoresultat på 293,9 mio. euro i år er for optimistisk, og at Vestas kan komme væsentlig tættere på et nul-resultat eller måske endda underskud i 2022,« lyder det i hans analysenotat.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at banken har en køb-anbefaling på Vestas-aktien.

Læs også: Milliardforvalter om dansk C25-selskab: De sidder på en guldåre

Læs også: Nordnet om Vestas: Burde snart nærme sig et helt andet niveau