Henter kommentarer

Dansk bryggerigigant med friske tal: Fastholder forventningerne og vil købe aktier for 1 milliard


Carlsberg rammer på linje med forventningerne.

Det fremgår af en handelsopdatering, som den danske bryggerigigant har offentliggjort tirsdag.

Volumenvæksten er landet på 2 pct. de første tre måneder af 2024, og det er lavere end forventningerne fra analytikerne, der regnede med en volumenvækst på 2,16 pct.

Carlsberg holder fast i sine forventninger til væksten i indtjening for året, så den fortsat lyder på mellem 1 og 5 pct.

Det er særligt det asiatiske vækstmarked, som trækker op. Her ligger væksten i volumen på 3,1 pct., mens det vesteuropæiske marked præsterer mindre godt med en volumenvækst på 0,2 pct.

»Vi har haft en solid start på året med volume- og omsætningsvækst i alle tre regioner. Vi er især tilfredse med væksten i vores premium-portefølje, og volume- og omsætningsvæksten i Asien, som både er vigtigt for strategiske vækstmotorer for selskabet,« skriver Jacob Aarup-Andersen, der er direktør i Carlsberg, og tilføjer.

»Tallene for første kvartal er på linje med forventningerne, og vi fastholder vores nuværende forventning til indtjeningen for året.«

I meddelelsen fremgår det også, at Carlsberg lancerer et nyt aktietilbagekøbsprogram på en værdi af en mia. kr.

Sydbank forventede en stærk start på året fra bryggeriet, og det er ikke utænkeligt, at Carlsberg senere på året vil opjustere sine forventninger til 2024, vurderer bankens senioranalytiker, Mikkel Emil Jensen.

Bryggerigiganten træder nemlig ind i et stærkt år med store sportsbegivenheder, bedre købekraft hos forbrugerne og bedre vejr sammenlignet med 2023. 

»Opjusteringen kommer formentlig først senere på året. Det ser vi i hvert fald en overvejende sandsynlighed for,« fortalte Mikkel Emil Jensen til Euroinvestor mandag.

Carlsberg kæmpede i 2023 med et udfordrende forbrugermiljø og dårligt vejr, fremgik det af selskabets årsrapport. 

Læs mere: Dansk vaccineselskab modtager ordre på 484 mio. kr.

Læs mere: Lau Svenssen om nynoteret aktie: »En udmærket aktie på lang sigt«