Henter kommentarer

Dansk kapitalforvalter holdt øje med aktien i flere år - nu har de slået til


 
Hvad er en kapitalforvalter?
Vis mere

MW Compounders har fået en ny aktie i porteføljen.

Det drejer sig om selskabet Sprouts Farmers Markets, som er en amerikansk dagligvarekæde med fokus på økologiske fødevarer. MW Compounders er en dansk kapitalforvalter, som fokuserer på investering i compounder aktier.

Der er flere årsager til, at MW Compounders finder aktien attraktiv. Det fortæller Johannes Møller partner og porteføljeforvalter i MW Compounders.

»Vi synes, at det er et godt og stabilt selskab, som er på en god rejse. Vi har fulgt det i noget tid, så det er en let tilgængelig investering for os. Derudover har den en attraktiv prissætning, og den passer godt ind i vores portefølje. Vi kunne nemlig godt tænke os at få lidt mere i USA og lidt mere i den her sektor, som er stabilt forbrug, hvor vi ikke har så meget i øjeblikket,« siger Johannes Møller til Euroinvestor.

Læs også: Novo Nordisk indgår ny alliance

Sprouts Farmers Markets er ikke et helt nyt bekendtskab for porteføljeforvalteren.

»Selskabet dukkede op på en screening, som jeg lavede for et par år siden, hvor jeg screenede for forrentning af egenkapital, omsætningsvækst og fornuftig værdiansættelse. Så det er et selskab, som vi har fulgt med i, og undervejs er vi blevet bekræftet i, at de har en god ledelse, og vi er blevet positivt overrasket over, hvordan de får eksekveret og får løftet indtjeningen,« siger Johannes Møller.

Der altså gået nogle år, siden porteføljeforvalteren første gang fik øje på aktien, til nu hvor MW Compounders har valgt at slå til. Johannes Møller fortæller, at de tidligere har overvejet at investere i selskabet, men at der var flere årsager til, at de alligevel var for nervøse til at smide penge i fødevarekæden.

»Vi kunne nok godt have købt den for et halvt år siden, men der var vi lidt nervøse for dollarkursen, som var meget høj. De er også kommet med et par fornuftige regnskaber, hvor de har vist, at de er kommet godt igennem, selvom der er fødevareinflation, hvilket også var en af de ting, som vi var bekymret for sidste år,« siger Johannes Møller.

Læs også: Aktiechef: Derfor er dansk aktie sendt på rutsjebanetur

Sprouts Farmers Markets hører til i sektoren stabilt forbrug ifølge porteføljeforvalteren, og han kalder selskabet en forsvarspiller.

Selvom indskifteren til porteføljen er endnu en forsvarsspiller, er Johannes Møller ikke bekymret for, om porteføljen er blevet for defensiv.

»Vi synes stadig, at det er fint, i forhold til om der kommer recession at køre lidt på den defensive bane. Vi har masser af cykliske aktier i porteføljen, så hvis der skete et mirakel, og der bliver fred i Ukraine, så skal vores portefølje nok også få glæde af det,« siger Johannes Møller.

Porteføljeforvalteren fortæller, at de har fået kapital til investeringen i Sprouts ved at rykke rundt i porteføljen og sælge lidt ud af blandt andre Burford Capital, som er steget med over 68 pct. de seneste tre måneder.

Læs også: Bavarian Nordic-aktien falder - det kan forklare det

Læs også: Disse 3 aktier er storbanks favoritter for resten af året