Henter kommentarer

Danske aktier banket ned – advarer mod misforståelse

Foto: Jens B'ttner
Vis mere

Danske aktier er blevet billigere efter de kraftige kursfald, men du betaler alligevel en høj pris for dem.

Sådan lyder det fra Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen.

»Vi har rigtig mange aktier, der er handler møgdyrt. Det gør de, fordi selskaberne befinder sig i interessante industrier og har nogle interessante vækstperspektiver. Det har investorerne i 15 år været villige til at betale for, fordi det har været gratis at komme til penge,« udtaler han.

Læs også: Erfaren investor: Her ville jeg købe op nu

Danske aktier er ikke desto mindre stadig dyre i forhold til andre aktiemarkeder. Selvom danske aktier ser billige ud på indeksniveau, så skyldes det ifølge aktieanalysechefen, at børskæmpen Mærsk tjener styrtende med penge og indtjeningsmæssigt trækker gennemsnittet ned.

»Det er hævet over enhver tvivl, at danske aktier er blevet billigere, men prisfastsættelsen er kunstigt lav, fordi omkring 50 pct. af indtjeningen dækker over, at Mærsk tjener mange penge, og handler til en forward P/E-værdi på 2,5-2,6,« forklarer han.

Læs også: 3 stærke aktier til en recession: 'Det er en god egenskab lige nu'

»Vi har en del aktier, der er meget dyrere end andre europæiske aktier, men historien er også, at det gør de af en årsag,« tilføjer han.

Selvom danske aktier er blevet billigere, kan aktierne sagtens falde endnu mere. Det kommer an på hvilken historie, der kommer til at dominere i markedet i den kommende tid, mener han.

Læs også: Danske Bank: Disse aktier bør du satse på i børsstormen

Rentefrygten har banket mange danske aktier ned, men hvis historien i markedet skifter fra en frygt for stigende renter til en frygt for, at renterne smadrer økonomien, kan danske aktier med deres defensive kvalitetsindtjening fremstår attraktive, vurderer han.

»Vi ser nogle afkastmuligheder i danske aktier, der er bedre end for det samlede aktiemarked. Hvis det kun er rentespøgelset, man er nervøs for, kan det godt ramme danske aktier endnu hårdere,« udtaler Jacob Pedersen og tilføjer:

»Danske aktier har bare nogle egenskaber, som investorer vil sætte pris på, hvis man bliver nervøs for vækstudsigter.«

Læs også: Ekspert udpeger de bedste aktier i en recession: 'Det er virkelig en vinder'

Læs også: Investorer vælter ind i læ her: 'Man ønsker hverken at eje obligationer og aktier'