Henter kommentarer

Danske Bank advarer mod brede kursfald: Disse aktier er ekstra sårbare nu


 

Nogle af de mest populære aktier er lige nu ekstra sårbare.

Det påpeger Danske Banks senior investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen, i en kommentar. 

Han henviser til de såkaldte vækstaktier, der fylder ekstra meget på det amerikanske aktiemarked.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen også på B.T.

Risikoen for kursfald er blevet aktuel af flere ting, eksempelvis af at computerchip-aktien Broadcom står til at falde 6 pct. i torsdagens børsåbning.

Læs også: Lau Svenssen om dansk aktie: 'Den er billig, og det er en vinder'

Broadcoms kursfald kan påvirke stemningen i den del af aktiemarkedet, advarer Lars Skovgaard Andersen og fortsætter: 

»Det her kursfald til Broadcom kan sagtens skabe usikkerhed og kursfald andre steder i markedet. Hvis vækstaktierne lider, kan det presse det amerikanske aktiemarked. Det er risikoen lige nu,« udtaler han.

Det spiller ind, at den amerikanske centralbank onsdag aften understregede, at investorerne skal forberede sig på, at renten forbliver høj i længere tid end tidligere troet. Det er nødvendigt for at bekæmpe den tårnhøje inflation, vurderer centralbanken.

Læs også: Saxo Bank: Her er 36 spændende 'grønne aktier'

Det rammer især vækstaktierne, der dækker over aktier i selskaber, der forventes at skabe stor indtjening fremadrettet. Det kunne være inden for kunstig intelligens, der er spået stor udbredelse i fremtiden.

»Broadcoms kursfald på 6 pct kan hæmme andre aktier inden for kunstig intelligens. Kursfaldene kan sprede sig til vækstaktier,« slår Danske Bank-strategen fast.

Det er uanset, at de enkelte selskaber ikke har noget med kunstig intelligens at gøre, bemærker han.

Broadcom står til kursfald, efter det amerikanske teknologimedie 'The Information' har oplyst, at ledelsen hos den amerikanske søgemaskine Google overvejer at finde en anden leverandør af AI-computerchips end Broadcom

Læs også: 

»Det her er et meget uheldigt tidspunkt at blive ramt af negative nyheder, specielt når du er en vækstaktie, og når den amerikanske centralbank ikke er helt så dovish, som investorerne har troet,« påpeger Lars Skovgaard Andersen.

Historien er ikke blevet bekræftet officielt, men er baseret på kilder, der angiveligt skulle være tæt på forløbet.

Kursfaldene kan dog skabe en købsmulighed, bemærker han.

»Hvis du ikke har fået købt aktier inden for kunstig intelligens, så kan der opstå en købsmulighed her.«

Broadcom er tidligere blevet omtalt som 'lillebror' til chipdesigneren Nvidia, fordi Broadcom står for omkring 10 pct. af markedet for AI-computerchips.

Broadcom er især kendt for de såkaldte grafikchips – også kaldet GPU'er – der forbedrer den grafiske oplevelse på computeren.