Henter kommentarer

Danske Bank: Disse 3 danske aktier ville du nok gerne have haft


Der er især tre danske aktier, som du nok gerne ville have haft i din portefølje i år

Det vurderer Danske Banks senior investeringsstrateg, Lars Skovgaard Andersen. De er nemlig steget meget mere end de andre aktier i det toneangivende danske aktieindeks, C25-indekset.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor findes artiklen også på B.T.

»Hvis du har haft disse tre aktier i aktier i porteføljen, så har du nok været glad,« udtaler han.

Danske Bank-strategen giver her et bud på hvorfor de tre aktier er steget så meget.

Læs også: Sådan får du råd til det gode liv, selvom du får en lav løn

Det drejer sig om høreapparatselskabet Demant, smykkegiganten Pandora og medicinalmastodonten Novo Nordisk. Du kan klikke ind på de enkelte aktier og se aktiekursen og læse om selskabet.

Den aktie, der har givet størst afkast i C25-indekset, er Demant. Aktien i det store danske høreapparatselskab med næsten 21.000 ansatte har givet et afkast på 61 pct. siden årets begyndelse.

C25-indekset, der udgør de 25 største og mest populære danske aktier, er til sammenligning kun steget 3 pct. siden aktieåret blev skudt i gang.

»Demant faldt meget i 2022 og har derfor været billigere end sine konkurrenter. Demant har samtidig nydt godt af genåbningen af samfundet efter coronakrisen, fordi der har været et efterslæb på at få høreapparater,« udtaler han.

Læs også: Se listen: Disse uddannelser giver den dårligste løn

Det kan ifølge ham også have spillet ind, at Demants forretningsmodel er 'renere', fordi Demant i modsætningen til sine konkurrenter – for eksempel danske GN Store Nord – primært sælger høreapparater, mens GN Store Nords forretning også har en audio-division.

»Jeg kan rigtig godt lide høreapparattemaet, for vi lever længere. Det gør, at flere og flere skal bruge høreapparater, så der er en langsigtede trend inden for høreapparater, som Demant-aktien som nyder godt af,« udtaler han.

Pandora-aktien er den af de store danske aktier, der har klaret sig næstbedst. Smykkegiganten har givet et afkast på mere end 53 pct. 

Læs også: 7 lette råd: Sådan kommer du i gang med at investere

Pandora har ligesom Demant nydt godt af genåbningen af samfundet efter coronakrisen, vurderer Danske Bank-strategen.

»Recessionsfrygten fik os til at holde igen med at bruge penge på smykker, men vi er begyndt at bruge penge på det igen, og det nyder Pandora godt af,« udtaler Lars Skovgaard Andersen

Novo Nordisk, der operer inden for diabetes og fedmemarkedet, har givet et afkast på næsten 45 pct. siden årets begyndelse. 

Selvom Novo Nordisk især er kendt for at producere og udvikle diabetesmedicin, så har Novo Nordisks salg af fedmemedicin sendt aktiekursen i vejret, forklarer Danske Bank-strategen.

Se også: Aktieordbog: Det betyder investeringsbegreberne

»Det er historien om medicinen, der gør det lettere at opnå et vægttab, som forstærker billedet af en god væksthistorie,« udtaler han.

Den aktie, der har klaret sig fjerdebedst af de store danske aktier er aktien i den danske ingeniørkoncern FLSmidth. FLS-aktien er steget godt 26 pct. i år.

Hos Danske Bank vurderer man, at vi i øjeblikket har kurs mod et drømmescenarie for investorer. Det kan du læse mere om her

Læs også: Formueekspert: Tag gevinst hjem eller vent? Nogle gange kan det betale sig at vente

Læs også: Danske Bank: Vi har kurs mod drømmescenariet