Henter kommentarer

Danske Bank efter massive stigninger: Det her må du ikke tage fejl af


Investorer skal passe på med at tro, at alt pludselig er rosenrødt på aktiemarkedet.

Det understreger Danske Banks senior investeringsstrateg Lars Skovgaard Andersen fredag morgen. Det sker som reaktion på, at aktierne torsdag endte med historiske stigninger. Investorer sendte aktier i vejret, efter nye tal torsdag viste, at forbrugerpriserne i USA ikke steg nær så meget som frygtet i oktober.

Læs også: Nordea: Derfor steg aktierne så massivt

»Det er det, som vi har ventet på, nemlig tegn på, at inflationen begynder at bøje af. Vi venter på, at centralbankerne begynder at få bugt med inflationen, men vi er nødt til at se nogle flere data. Vi skal huske, at selvom inflationen ikke stiger, så er priserne stadig høje for os forbrugere,« forklarer Lars Skovgaard Andersen.

Kan de kursstigninger, som vi så torsdag være begyndelsen på en større aktieoptur?
»Det er for tidligt at kalde den, men mit bud er, at de her inflationstal er et rigtig godt første skridt. Man skal bare passe på med at tro, at alt er godt. Økonomien er stadig presset. Jeg kan tage selvfølgelig tage fejl, og så må jeg købe aktier på et senere tidspunkt,« udtaler han.

Læs også: Danske aktier bragede i vejret: Disse 10 steg mest

Udfordringen er ifølge ham, at væksten i økonomien stadig er blevet ramt af rentestigningerne. Selskaberne er stadig ramt af lavere vækst, lavere indtjening og faren er, at de ikke kan opret holde marginerne, og de kan stadig blive tvunget til at fyre, lyder det fra Danske Bank.

»VI har været bange for inflationen, men tallene torsdag er ikke ensbetydende med, at priserne falder. De vil stadig blive liggende på et højt niveau, og forbrugerne vil derfor stadig opleve at priserne er høje,« tilføjer Lars Skovgaard Andersen.

Læs også: Jeppe Christiansen: Det er et godt tidspunkt at købe aktier

Så det er ikke et solskinsscenarie på aktiemarkedet, som vi står over for?
»Det er en dejlig varm vinterdag og solen pibler frem, men der er langt til, at vi står i en sommerdag,« udtaler Lars Skovgaard Andersen.

Investorer kan dog med fordel justere på porteføljerne, mener han.

»Det her er især godt for vækstaktierne, så du skal sørge for at købe lidt vækstaktier. Hvis vi er på vej ind i en recession, så er det dog stadig kvalitetsaktierne, der typisk gør det godt,« udtaler han.

Danske Bank ser dog også et investeringspotentiale i obligationer.