Henter kommentarer

Danske Bank: Her køber vi aktier lige nu


 
Bodil Johanne Gantzel og Michael Friis Jørgensen dyster i de smarte aktiebegreber. Aktieskolen på Euroinvestor er din ultimative guide til at blive en god investor.
Vis mere

Kina har været ramt af ganske voldsomme coronanedlukninger, men landet – og Asien generelt – er et interessant investeringsområde lige nu.

Sådan lyder det fra Frank Øland, chefstrateg i Danske Bank, i dagens udgave af Millionærklubben.

»Asien har vi taget på overvægt. Regionen er rimelig værdisat, og selvom vi stadig ser nogle voldsomme nedlukninger, så er vi forbi peak i de her nedlukninger, når vi kigger i data,« siger chefstrategen.

Læs også: Carnegie-chef: Det her truer danske investorer

Særligt Kina kan stå overfor en væksthistorie, betoner Frank Øland, fordi bedre vejr forhåbentligt snart kommer til landet – og fordi landets leder, Xi Jinping, har bebudet en vækst på 5,5 procent inden valget senere på året.

»De får også forår i Kina, og det skulle gerne gøre det lettere at bekæmpe omikron, og så skal de stimulere økonomien. Så der ligger en væksthistorie i Kina, men skal man også huske resten af Asien, for der ligger stadig noget genåbning,« siger Frank Øland.

Privatinvestorer kan med fordel lægge en mindre del af deres portefølje i Asiens spirende vækstmarkeder, bemærker chefstrategen. Men emerging markets i Asien bør ikke fylde »særlig meget«, lyder det.

Frank Øland foreslår, at private investorer sætter cirka halvdelen af deres investeringer i USA – og ti procent i emerging markets Asien.

»Og så har man også mere emerging markets end de fleste andre investorer,« lyder det.

Danske Bank har desuden haft en periode med finansaktier på overvægt, men det har banken nu taget af, således de er i neutral.

Læs også: Simon Richard Nielsen: Inflation, krig og negative renter – og bitcoin er et kæmpe flop

Læs også: Pensionsgigant: Danske aktier er blevet attraktive