Henter kommentarer

Pensionsgigant: Danske aktier er blevet attraktive


Der er god grund til at fylde porteføljen med danske aktier.

Det vurderer Tine Choi Danielsen, der er chefstrateg i pensionskæmpen PFA over for Finans. Danske kvalitetsaktier er ifølge hende kendetegnet ved at være defensive, mens de samtidig tilbyder vækst. Danske aktier er også blevet billigere, end de har været de seneste to år, hvor de har handlet til en P/E-værdi på 27,9. Nu lyder den på 17,2.

»Så i en absolut betragtning er det danske aktiemarked blevet billigere set i forhold til sin egen historik, og det gør naturligvis, at de danske aktier på de metrikker ser mere attraktive ud, når vi kommer ind i en periode, hvor det defensive, kvalitetsprægede og stabile er at fortrække,« påpeger hun over for Finans.

Læs også: Nordnet: Nedturen bider – investorer sælger ud

P/E står for Price-Earnings, og nøgletallet måler et selskabs markedsværdi på børsen i forhold til årets indtjening i virksomheden.

P/E-værdien kan også tolkes således, at den måler, hvor meget investorerne er villige til at betale for at få en andel af årets indtjening.

Tallet angiver med andre ord, hvor meget du betaler for en krones overskud efter skat, hvis du køber aktien. Jo højere P/E-tallet er, jo dyrere er aktien.

Læs også: Lau Svenssen: Aktierne kan falde på tre måder – eller gå amok på en ny måde

Læs også: Advarer mod skjult trussel – tjek lige porteføljen en ekstra gang