Henter kommentarer

Danske Bank om den økonomiske nedtur: Sådan bliver recessionen

Den økonomiske aktivitet i euroområdet fortsætter ned. Tilbagegangen er dog mindre udtalt end tidligere, lyder det fra Danske Bank.

»Tallene giver forhåbninger om, at den kommende recession bliver en mild en,« lyder det fra senioranalytiker Bjørn Tangaa Sillemann i en kommentar onsdag.

Han henviser til, at friske PMI-tal for november viser, at udviklingen ifølge ham ikke er »helt så nedslående som ventet.« Det sammensatte PMI-indeks landede for november på 47,8, mens det i oktober lød på 47,3. Under 50 indikerer tilbagegang, bemærker analytikeren.

Læs også: Advarer mod boligfinte: 'Du gør dig til spekulant'

Det sker på et tidspunkt, hvor samtlige lande i Europa kæmper med høj inflation, som udhuler købekraften. Danmarks store handelspartner mod syd, Tyskland, er ifølge senioranalytikeren ekstra udfordret af opbremsningen i industrien. Det skyldes, at industrien med hans ord er »levebrødet for rigtig mange mennesker.«

Det betyder dog ikke, at det er en dans på roser for danske selskaber, understreger Bjørn Tangaa Sillemann.

Læs også: Ser billige og interessante aktier her: 'Derfor kan du godt købe lidt nu'

»Danske eksportvirksomheder har set aktiviteten på de vigtigste markeder aftage tre måneder nu, og dagens tal indikerer, at den udvikling er fortsat i november,« forklarer Bjørn Tangaa Sillemann.

Det betyder, at mange eksportører vil få sværere ved at afsætte deres varer, advarer han og tilføjer: »I industrien er mangel på efterspørgsel da også for nylig blevet et større problem end mangel på arbejdskraft, og den tendens vil formentlig fortsætte.«

Læs også: Børshus: 10 billige udbytteaktier til din portefølje

Læs også: Nordea advarer: Det her minder om sidste gang, lige inden aktierne faldt