Henter kommentarer

Derfor har kapitalforvalteren solgt ud af sine aktier


Stigningerne i aktiemarkedet henover sommeren kunne ikke retfærdiggøres, lyder det.

Kapitalforvalteren Formuepleje nedbragte henover sommeren aktieeksponeringen til det laveste i 10 år. Stigninger i markedet kunne ikke retfærdiggøres, forklarer Formueplejes aktiechef, Otto Friedrichsen.

»Markedet steg henover sommeren, på nogle forhold som ikke nødvendigvis kunne retfærdiggøre, at markedet steg så kraftigt, som det gjorde. Vores syn på fremtiden er uændret. Der er stigende risiko for materiel vækstopbremsning og måske ligefrem recession, også når vi taler USA,« siger Otto Friedrichsen.

Læs også: Handelsbanken om C25-aktie: 'Potentialet er ikke til at tage fejl af'

Han forklarer, at det var makroøkonomiske forhold, der fik Formuepleje til at læsse aktier af.

»Det makroøkonomiske billede i både USA, Europa og Asien er blevet forværret, og vi kan se flere risikoscenarier. Når vores risikoscenarier begynder at vægte mere, skal vi forholde os til risikoen, og den naturlige konsekvens har været at reducere risikoen,« siger aktiechefen.

Otto Friedrichsen er tilfreds med beslutningen om at nedbringe aktieeksponeringen.

»Indtil videre har vi været fornuftige i forhold til timingen. Vi har fået solgt ind i den optur, som aktierne havde henover sommeren,« siger Otto Friedrichsen.

Læs også: Lille dansk selskab kåret som årets vækstvirksomhed

I onsdagens udgave af Millionærklubben fortalte Otto Friedrichsen, hvad han holder øje med, når han skal vurdere, om Formuepleje skal øge aktieeksponeringen igen.

»Et af omdrejningspunkterne i forhold til de næste 6-12 måneder er indtjening. Når vi kigger på indtjeningsestimater, så regner analytikerne i USA med en indtjeningsfremgang i år på 8 pct. Og omkring 7 pct. næste år. I min optik er det alt for højt. Vi kommer til at se en justering af indtjeningsforventningen. Vi skal ned på noget, der er tættere på 0 pct. for den amerikanske del,« siger Otto Friedrichsen.

Aktiechefen i Formuepleje har tidligere talt med Euroinvestor om, hvad man skal være opmærksom på ved grønne aktier. Det kan du læse mere om her.

Læs også: Folketinget sænker elafgift med 4 øre

Læs også: Saxo Bank: Europas aktiemarked er brækket over i to