Henter kommentarer

Det mener analytikerne om Saab-aktien

Her ses svenske Gripen
Her ses svenske Gripen Foto: Saab
Vis mere

Aktien i den svenske industrikæmpe Saab har været igennem et udfordrende forløb de sidste mange måneder.

Saab-aktien er faldet godt 11 pct. i løbet efter de sidste 12 måneder, og den er aldrig rigtig kommet tilbage fra sin kurstop i 2017. Den var kortvarig tilbage på samme kursniveu i sidste halvdel af 2018, men i løbet af de sidste fem år er aktien faldet med næsten 11 pct.

Aktieanalytiker og Millionærklubben-porteføljeforvalter Lau Svenssen ser dog et potentiale i det svenske selskab, der blandt andet producerer fly og forsvarssystemer. Det er nemlig en af de aktier, som han turde have liggende i porteføljen de næste 10 år uden mulighed for at måtte handle den.

Ser man på, hvad de professionelle analytikere i bankerne og analysehusene mener om Saab-aktien, så tegner der sig et billede af en aktie med kurspotentiale.

Der er ifølge Bloomberg kun 9 analytikere, der har dækning af aktien. Af dem har alle 7 en købsanbefaling, mens to af dem har en hold-anbefaling. Ingen af analytikerne har en sælg-anbefaling.

Læs også: 3 danske aktier til de næste 10 år: 'Det er et fantastisk selskab'

Ser man på analytikernes kursmål, altså hvad analytikerne i gennemsnit vurderer, at aktiekursen vil bevæge sig imod inden for de næste 12 måneder, så ser de et kurspotentiale på op imod 25  pct.

De vurderer, at Saab-aktien kan bevæge sig imod 308 svenske kroner.

Dem, der er mest positiv over for Saab-aktien, er Danske Bank, der hvor analytikeren Bjarne Enarson har en køb-anbefaling og et kursmål på 420 svenske kr. Et lignende synspunkt finder man hos børshuset Kepler Cheuvreux, der også har en købsanbefaling. Her er kursmålet dog mindre optimistisk, da det lyder på 372 svenske kr.

I den anden grøft finder man finanshuset Carnegie, der har en hold-anbefaling. Her er man endnu mindre optimistisk vedrørende kursudviklingen. Her har man et kursmål på 270 svenske kroner. Et lignende synspunkt finder man hos Goldman Sachs, der også har en hold-anbefaling samt et kursmål på 271 norske kroner.

Læs også: 3 mulige aktiejuveler: 'Den kan stige 75 pct. de næste 2-3 år'

Læs også: 3 aktier til de næste 10 år: 'De burde være i enhver portefølje'