Henter kommentarer

Indtjeningen skrumper hos DFDS: Fastholder forventningerne


Der er fremgang på omsætningen i første kvartal hos rederiet DFDS, mens indtjeningen går tilbage. 

Det står klart efter at selskabet har præsenteret sit regnskab for første kvartal onsdag morgen. 

Her lander DFDS en omsætning på 7,011 mia. kr. mod 6,341 mia. kr. i samme periode sidste år. Det vil sige, at omsætningen er gået frem med 11 pct. sammenlignet med sidste år, hvilket er på linje med forventningerne til året, hvor DFDS regner med en omsætningsvækst på 8-11 pct. 

Driftsresultatet (EBIT) lander på 200 mio. kr. mod 363 mio. kr. i første kvartal sidste år. 

For perioden ender DFDS med et underskud på bundlinjen på -48 mio. kr. Det er noget af en tilbagegang fra samme periode sidste år, hvor rederiet havde et overskud på 137 mio. kr. 

»Selv om vi er godt på vej til at indfri vores forventninger til året, fastholder vi fokus på at forbedre indtjeningen gennem driftseffektiviseringer på tværs af vores netværk,«udtaler Torben Carlsen, der er adm. direktør hos DFDS. 

Han udtaler også, at et fokus for rederiet i den kommende periode bliver at forbedre indtjeningen: 

»Det er desuden en vigtig prioritet at forbedre indtjeningen for aktiviteter, der i øjeblikket oplever modvind på markederne, herunder færgeruterne på Østersøen og Kanalen samt dele af vores kølelogistikaktiviteter,« fremgår det af regnskabet. 

DFDS-aktien er det seneste år faldet med 16,5 pct. 

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser. Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Læs også: Bavarian Nordic skuffer analytikernes forventninger markant

Læs også: Færgerederi i markant fald efter nye tal