Henter kommentarer

| Opdateret

Disse aktier anbefaler storbanken nu sine kunder at købe

Ukraine forsøger at holde stand mod den russiske stormagts angreb på landet. Her ses nogle få ukrainske tanks.
Ukraine forsøger at holde stand mod den russiske stormagts angreb på landet. Her ses nogle få ukrainske tanks. Foto: ZURAB KURTSIKIDZE
Vis mere

De største markedsfald lader til at være overstået. De øger potentialet i bestemte dele af aktiemarkedet.

Sådan lyder meldingen fra den amerikanske investeringsbank JPMorgan Chase, der følger Ruslands invasion af Ukraine nøje. Det skriver Bloomberg News.

Læs også: Investorer frygter giftig cocktail

Invasionen fortsætter med at sende rystelser igennem de finansielle markeder, og derfor holder den amerikanske storbank øje med Ruslands angreb på Ukraine. Udviklingen har betydet, at investorer er flygtet ud af risikofyldte aktiver i et marked, der ellers i forvejen var udfordret af rentefrygt.

JP Morgans strateg, Marko Kolanovic, har tidligere opfordret investorer til at købe aktier, når de dykkede. Han ser nu et potentiale i vækstaktierne på kort sigt, da de er blevet sendt ned på frygten for stigende renter.

Læs også: Shell følger oliegigant ud af Rusland

Han har tidligere foretrukket billige, cykliske aktier og i sidste måned opfordrede hans team bankens kunder til at købe small cap-aktier, der var blevet sendt ned af frygt for en recession.

Med udsigt til rentestigningerne lidt længere ude i fremtiden foretrækker han value-aktier og råvareaktier, da de er attraktivt prisfastsat.

Ruslands anbgreb på Ukraine har kostet hundreder af civile ukrainere livet - herunder adskillige børn, oplyser flere internationale medier. Ruslands invasion har fået demonstranter på gaden verden over i protest mod stormagtens angreb på Ukraine. Vis mere

Han vurderer i et analysenotat til bankens kunder, at amerikanske selskaber kun vil blive »lidt« påvirket af Ruslands angreb.

Han mener omvendt, at investorer bør lade europæiske aktier fylde mindre i porteføljen end ellers, fordi regionen i højere grad er påvirket af Ruslands angreb, der er blevet kaldt 'uprovokeret og uberettiget'.

Angrebet på Ukraine har kostet flere hundreder civile ukrainere livet – heriblandt adskillige børn – oplyser BBC. En af dem var en blot 7-årig pige, Alisa Hlans, der blev dræbt ved en børnehave, da Rusland på andendagen fortsatte sin invasion. Den lille pige blev dødeligt såret, og bragt til hospitalet, hvor hun døde af sine kvæstelser. Hun døde tre måneder før sin 8-års fødselsdag, skriver mediet.