Henter kommentarer

Ekspert: Det venter der på den anden side

Foto: ROBYN BECK
Vis mere

Investorer skal forberede sig på nye kursfald, men sørge for at være langsigtet investeret, lyder rådet.

Det mener professor Jesper Rangvid, der er formand for Rådet for Afkastforventninger, ifølge Børsen.

»Der er altid et forløb, når man går ind i en recession, som vi er tæt på nu, hvor det gør ondt på aktier. Men typisk er recessionsperioder ret korte. Den var meget kort i 2020, hvor vi så et V. Denne gang er vi snarere ude i et bredt U, hvor vi kan humpe rundt hernede et stykke tid. Men på den anden side venter et positivt scenarie forhåbentligt for økonomierne igen, og så kan man godt vente pæne afkast,« siger han til Børsen.

Læs også: Dyrere at være bilejer - sådan er de forskellige biltyper ramt

Som Euroinvestor tidligere har beskrevet, så er aktierne ramt af omfattende kursfald i 2022. Ruslands invasion af Ukraine, usikkerhed omkring Taiwan og tårnhøj inflation er bare nogle af de ting, der gør det svært at navigere på aktiemarkederne.

FN har da også opfordrer rige lande til at tænke langsigtet i forhold til udviklingen globalt.

»Det virkelige problem, politikerne står overfor, er ikke en inflationskrise forårsaget af for mange penge, der jagter for få varer, men en distributionskrise med for mange virksomheder, som betaler for højt udbytte, for mange mennesker, der kæmper fra løncheck til løncheck, og for mange regeringer, som overlever fra obligationssalg til obligationssalg, «siger Richard Kozul-Wright, der er ansvarlig for en ny FN-rapport fra Unctad, ifølge Marketwire.

Læs også: 12 ting, du (måske) ikke vidste om søvn

Læs også: Hollywoods glinsende stjerner går med til at betale millionbøde