Henter kommentarer

Eksperternes bud: Det skal der ske med Bavarian-aktien nu


Bavarian Nordics aktie har haft kurs opad som en raket, men de seneste tre dage er fartøjet tilsyneladende løbet tør brændstof.

For den vanvittigt stejle kurve er knækket, og vaccineselskabets aktie er røget i bakgear med tab på 12 pct. siden tirsdag.

Men tilbagegangen kan vende rundt igen, mener Søren Løntoft Hansen, senioraktieanalytiker i Sydbank.

»På den korte bane, hvis de her udbrud fortsætter, så vil jeg ikke udelukke, at der kommer nye ordrer til Bavarian, og at vi vil se yderligere opjusteringer,« siger han.

Vaccineselskabets fremgang har været båret af, at sygdommen abekopper har spredt sig til flere kontinenter. Alt i mens står Bavarian Nordic i en gavnlig position: De har en godkendt vaccine mod sygdommen som de eneste overhovedet.

Af den grund har Bavarian Nordic fået ordrer fra Tyskland og andre unavngivne lande. To af ordrerne har tilmed været så store, at Bavarian Nordic ved hver ordre har opjusteret sine forventninger til hele året.

Læs også: Bavarian får nye kontrakter under vingerne og opjusterer

Også Lau Svenssen, kommentator hos Euroinvestor og chefanalytiker i firmaet Svenssen & Tudborg, tror på yderligere fremgang til aktien. Han har en stor portion aktier i selskabet og har tidligere spået, at Bavarian bliver købt af børsen til kurs 500.

»De seneste fald er vel en rekyle på, at aktien gik fra kurs 130 til 140-stykker, og den så rykkede helt vildt op. Det er sådan set okay, at den kører lidt baglæns,« siger Svenssen i torsdagens udgave af Millionærklubben.

Bavarians aktie nåede kurs 217 mandag, inden den dalede ned mod de aktuelle 192,2 kroner.

Den markante stigning har givetvis lokket investorer til at trykke på sælg-knappen og hive gevinst i land, hvilket kan have skubbet aktiekursen i en negativ retning. Men Bavarians kurs kan delvist være drevet af en anden faktor, fremhæver Sydbanks Søren Løntoft Hansen.

»Som investor skal man være opmærksom på, at aktiekursen er tynget af shortpositioner. Bavarian er det andet mest shortede selskab i C25. Det er noget af det, som har lagt et pres på aktien det seneste,« forklarer senioranalytikeren.

Som nævnt har Lau Svenssen en ambition om, at Bavarians aktiekurs når 500. I samme stil mener Søren Løntoft Hansen, at aktien sælges billigt i forhold til de ting, som Bavarian har i støbeskeen. Det kan du læse mere om her.

Det fremgår af Sydbanks hjemmeside, at de har en købsanbefaling på Bavarians aktie.

Bavarian forventer at omsætte for 1400-1600 mio. kr. i indeværende år.

Læs også: Bavarian-analytiker: Her er selskabets tre guldhåb

Læs også: Børshuse tror stadig på dansk aktie: 'Køb'