Henter kommentarer

Er din portefølje også ildrød? Få aktieveteranens bedste råd


Selvom det ikke er sjovt at være investor for tiden, bør man ikke kaste håndklædet i ringen og trykke på salgsknappen.

Sådan lyder det fra den erfarne storinvestor og administrerende direktør i Lindeberg Group Jens Løgstrup.

»I øjeblikket handler det om at være modig. Man skal være klar til at stå på, når andre står af,« siger han til Euroinvestor.

Mandag fik det danske C25-indeks, der omfatter de mest 25 mest omsatte danske aktier, kæmpe kurslussinger, da indekset lukkede i et fald på 5 pct., som er et af de største fald i indeksets historie.

Læs også: Chefstrategens råd i et knaldrødt marked: 'Kig væk'

Det er blandt andet risikoen for recession – altså en længere periode med økonomisk nedgang – der senest har fået aktiemarkederne til at stejle, lød det fra aktiestrateg Otto Friederichsen til Marketwire sent mandag eftermiddag.

»Det billede vi har set i markedet i dag, er en nervøsitet omkring den stigende inflation og centralbankernes evne til at dæmre op for den. Det er frygten for, om den vækstopbremsning, der ses, kommer til at udvikle sig til decideret recession, som afspejler sig i markedet i dag.«

Selvom det gør ondt at se ens aktiedepot skrumpe ind, er nu en oplagt mulighed at købe op, lyder rådet fra Jens Løgstrup, der er helt sikker på, at markedet nok skal komme sig igen.

»Lige nu skal man ikke sælge, i stedet bør man forholde sig til, om man har råd til at købe lidt mere.«

»Det helt grundlæggende, når noget er faldet, er jo, at det er blevet billigere end før, og med aktier er den bedste forretning man kan lave, at købe billigt og sælge dyrt,« siger Jens Løgstrup.

Læs også: Advarer om 'giftig cocktail' for boligejere

Læs også: Så meget kan du skære af restgælden ved at opkonvertere