Henter kommentarer

| Opdateret

Et spørgsmål går igen: Hvorfor købte Warren Buffett ikke i marts?

Her ses stjerneinvestoren Warren Buffet, der er bestyrelsesformand for investeringsselskabet Berkshire Hathaway.
Her ses stjerneinvestoren Warren Buffet, der er bestyrelsesformand for investeringsselskabet Berkshire Hathaway. Foto: LARRY W. SMITH
Vis mere

Hvorfor har Warren Buffett ikke købt aktier?

Spørgsmålet er blevet stillet igen og igen efter det massive aktiefald i marts. Har investeringsguruen set noget, som andre ikke har set. Er det fordi, der venter en lavere bund i aktiemarkedet, end den vi allerede har oplevet?

Det har samtidig vakt opsigt, at Warren Buffett har valgt at ophobe rekordmange kontanter på sidelinjen via investeringsselskabet Berkshire Hathaway. I alt 137 mia. dollar.

I weekenden satte den verdenskendte investor og bestyrelsesformand ord på spekulationerne på sin årlige generalforsamling i investeringsselskabet Berkshire Hathaway.

Læs også: Teknisk Set: Det er lige før, at man jubler'

Her forklarede den kendte valueinvestor, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, reagerede så hurtigt og omfattende på aktienedturen i marts, at det begrænsede antallet af attraktive handler. Han roste samtidig Fed-topchefen Jay Powell og centralbanken for handlekraft.

»Vi har ikke gjort noget, for vi har ikke set noget, der er tiltrækkende at gøre. Det kan ændre sig meget hurtigt, og det kan være, at det slet ikke ændrer sig,« udtalte Warren Buffett.

»Der var et tidspunkt, inden Fed agerede, hvor vi begyndte at få opkald. Firmaerne, som vi fik opkald fra, nogle af dem var i stand til at få penge på vilkår, som vi ærlig talt ikke ville have givet dem,« forklarede Warren Buffett, ifølge BusinessInsider.

I investeringsverden er holdningerne dog stadig delte. Nogle mener, at den 89-årige stjerneinvestor er så erfaren og klog, at han vælger ikke at løbe en større risiko i en verden, der er præget af COVID-19.

Læs også: Ekspert om at købe aktier nu: Derfor kigger jeg ikke efter bunden

En anden gruppe er dog overbevidst om, at Warren Buffett kan se, at vi er på vej mod et endnu større fald på aktiemarkedet, og at han derfor er klar til at gå ind i markedet. Det fremhæver en analytiker fra investeringsselskabet Edward Jones, ifølge Bloomberg

»Historisk set har han været ret synlig i markedet, og opfordrer investorer til at drage fordel af nedturer i markedet, og være grådig, når andre var frygtsomme. Men hvis Buffett selv ikke ser nogen muligheder - selv i sine egne aktier, hvad skal v i så mene om den seneste nedtur? Er det ikke en købsmulighed for langsigtede investorer,« lyder det fra analytikeren Jim Shanahan

Det synspunkt deler hedgefond-forvalteren Will Meade. Det kan du læse mere om her.

Aktieanalytiker Michael Friis-Jørgensen fra Alm. Brand Markets er enig i, at den amerikanske centralbank har reageret hurtigt sammenlignet med under Finanskrisen i 2008-09. Det kan sagtens forklare, hvorfor Buffett ikke har gjort mere, lyder det.

»For det første har Warren Buffetts strategi de sidste par år meget været at købe hele selskaber, og for det andet så vi jo under Finanskrisen, at han så en fremtid i kriseramte selskaber, hvor han købte gæld, som han kunne konvertere til aktier. Den mulighed har Fed jo virkelig fjernet. Måske kigger han over mod oliesektoren, men det får vi at se,« udtaler Michael Friis-Jørgensen.

Ifølge magasinet Forbes er Warren Buffett god for 72 milliarder dollar.

Selv om Warren Buffett ikke har købt nogen aktier, så har han solgt aktier. Han har solgt sine aktieposter i American Airlines, Delta Air Lines, Southwest og United Airlines. Det skete med et betydeligt tab, og Warren Buffett påtager sig da også det fulde ansvar. Den kendte valueinvestor ejer blandt andet aktier i Apple og Coca-Cola.

Læs også: Ser stort potentiale i biotek-aktie: 'På vej mod fornyet vækst'

Læs også: Porteføljeforvalter peger på undervurderet aktie: 'Der er stor upside'