Henter kommentarer

Fald alle vegne: Her er det finansielle overblik torsdag morgen


For fjerde dag i træk lukkede de amerikanske aktier i går med fald, og der er udsigt til yderligere tilbagegang torsdag.

»Det er først og fremmest de hastigt stigende renter, som gør ondt på aktierne,« bemærker Nordea i deres morgenrapport, som er anført af chefanalytiker Jan Størup Nielsen.

Lad os dykke ned i markederne:

Aktiehandlen er i gang i Asien, og der er fald i japanske aktier, hvor Nikkei-indekset samlet bakker med 1,7 pct.

Tilbagegangen er også til at tage og føle på i kinesiske aktier, hvor det Hong Kong-baserede Hang Seng-indeks dykker med 1,5 pct.

I Europa skydes der gang i børshandlen klokken 9, og der er udsigt til, at pessimismen har smittet de europæiske aktier. De ser ud til at gå tilbage med 0,9 pct., når man kigger på futures for Stoxx 50, der inkluderer de største europæiske virksomheder på børsen.

En nedtur ser også ud til at ramme amerikanske aktier, når aktiehandlen kickstartes klokken 15.30 dansk tid. Futures for de tre toneangivende aktieindeks – S&P 500, Dow Jones og Nasdaq – vidner om fald på mellem 1,1 og 0,4 pct.

Olieprisen har snuden nedad, og den amerikanske WTI-olie handles 0,5 pct. lavere til 89,1 dollar. Imens går den europæiske Brentolie for 95,2 dollar, hvilket betyder, at den ligeledes er dykket med 0,5 pct. i pris.

Guldprisen mister lidt terræn, og et ounce af ædelmetallet koster 1.703,6 dollar.

Den digitale valuta bitcoin går ikke fri af nedturen. Det seneste døgn er den faldet med 1,2 pct. og handles nu til 20.097 dollar.

Læs også: Advarer: Boligpriserne kan falde mere, end regeringen satser på

Læs også: Chefstrateg forudser yderligere nedtur