Henter kommentarer

Forudser opsigtsvækkende comeback til danske aktier


 
I videoen ovenfor kan du se mere om det danske aktieindeks, C25-indekset
Vis mere

Danske aktier vil gøre comeback i løbet af i år.

Det spår den anerkendte økonom Andreas Steno i ugemagasinet »Simon og Rygtebørsen.« – programmet er sendt live på Euroinvestors Facebook fredag kl. 10.00. Forudsigelsen skal ses i lyset af, at det ledende danske aktieindeks – C25-indekset – er faldet mere end 8 pct. i 2022. Med udmeldingen går han i den stik modsatte retning af, hvad mange andre i markedet frygter.

»Folk er bange for, at renterne skal meget i vejret. Det er jeg ikke. Jeg kan ikke se, at renten skal stige meget mere, end vi allerede har set,« udtaler han i podcasten.

Han forventer, at inflationen vil aftage, og derfor vil det ikke være nødvendigt med kraftige rentestigninger.

Læs også: Nordea: Dette kan måske redde dine aktier fra at synke i dybet

Danske aktier har ellers været kastet ud i et opsigtsvækkende fald, efter den amerikanske centralbank har bebudet, at man er på vej med flere rentestigninger. Udmeldingen har også ramt amerikanske teknologiaktier, hvilket har kunnet ses på det teknologitunge, amerikanske Nasdaq-indeks, der også er faldet tilbage.

Det danske aktiemarked er – ligesom det amerikanske aktiemarked – proppet med vækstaktier, der er mere følsomme overfor rentestigninger. Men frygten for rentestigninger er overdrevet, mener Andreas Steno.

»Hvis renten ikke skal op, så begynder det – trods høje prisfastsættelser – at være attraktivt at købe op i de her tech-aktier,« udtaler han.

Man taler om, at Danmark er Europas svar på Nasdaq, fordi der er mange sundhedsaktier, der også er prissat højt. Vil man så også opleve et comeback til danske aktier?
»Ja, det er meget tæt på at være samme case, for hvis man ser på det historisk, så bevæger de to (C25-indekset og Nasdaq-indekset, red.) sig i samme retning,« udtaler han.

Læs også: Sydbank: Derfor faldt danske aktier mest

Læs også: Aktiechefen forudså, hvad der vil ske – det tror han venter os nu