Henter kommentarer

Gaming-aktien er fløjet i vejret: Det mener analytikerne om aktien


En af de gaming-aktier, der er værd at holde øje med, er computerspilgiganten Take-Two Interactive.

Der er tale om en af verdens allerstørste spilproducenter, og et af de selskaber, som Euroinvestor går tættere på i en ny serie. I den kommende tid stiller Euroinvestor helt skarpt på teknologiaktierne og sætter fokus på alt fra hardware til spilproducenter, chipproducenter, underholdningsproducenter (film og tv), de gamle medier, der nu går den digitale vej, og de nye, sociale medier. Vi ser nærmere på deres forretningsmodeller, deres prissætning, deres holdbarhed over for konkurrenterne. Det kan du læse mere om her.

Her handler det dog om TakeTwo Interactive, der står bag blandt spil-successer som 'Grand Theft Auto' og 'Red Dead Redemption'. Selskabets bestyrelsesformand Karl Slatoff meddelte tidigere i år, at Take-Two Interactive har 93 spiludgivelser på vej over de næste fem år. Af dem er 67 spil, der skal købes, mens 25 af dem er såkaldt 'free to play', hvor du kan spille spillet gratis, men hvor visse muligheder i spillet koster penge, fortæller Motley Fool.

Ovenfor ses udviklingen i markedsværdien for en række gaming-selskaber. Grafikken er lavet via Flourish Studio.

Slatoff har samtidig oplyst, at de kan forvente nye spiludgivelser fra selskabets største spiltitler, heriblandt en ny udgave af GTA, nemlig 'GTA VI'. Det kan have været med til at sende TakeTwo Interactive-aktien i vejret. Siden årets begyndelse er aktien steget med cirka 36 pct. Til sammenligning har gaming-aktierne i det globale video games-indeks, der tæller 18 aktier inden for gaming-branchen, oplevet en stigning på næsten 41 pct. siden årets begyndelse.

Her har de omfattende coronanedlukninger verden over alt andet lige betydet, at folk har holdt sig mere hjemme og blandt andet fordrevet tiden med at spille computerspil. En analyse af den amerikanske gaming-industri fra NPD Group, svarede 35 pct. af de adspurgte, at de bruger mere tid på at spille computer end tidligere på året.

Læs også: Se listen: 39 spændende gaming-aktier

De professionelle analytikere, der dækker aktien, er også overvejende positive. Der er ifølge Bloomberg 26 analytikere, der dækker aktien. Af dem har 24 analytikere en købanbefaling, 4 af dem har en hold-anbefaling, mens 1 analytiker har en sælg-anbefaling.

Analytikerne har et gennemsnitligt kursmål på 188 dollar. De mest optimistiske kursmål finder man hos analysehusene Bernstein og Wedbush, hvor man har et kursmål på henholdsvis 222 og 210 dollar.

Grand Theft Auto bliver udviklet og udgivet af TakeTwo Interactives underselskab, Rockstar Games. Her går en fodgænger forbi en reklame for 'Grand Theft Auto'-computerspillet. Vis mere

Ser man bredt set på computerspilsbranchen, så er der under alle omstændigheder store forventninger til gaming-selskaberne. Det er drevet ikke mindst af, at konsol-giganterne Microsoft og Sony ventes at komme med henholdsvis deres nye versioner af de populære spillekonsoller, Xbox og Playstation. Konsollerne kommer på gaden i november, og ventes at sætte gang i en ny konsolcyklus.

I øjeblikket handler S&P 500-selskaberne til en gennemsnitlig P/E-værdi på ca. 25, hvor P/E står for Price-Earnings - tallet angiver, hvor meget du betaler for en krones overskud efter skat, hvis du køber aktien. Til sammenligning handler gaming-selskaberne i det globale Video Games-indeks til en gennemsnitlig P/E-værdi på godt 55. Ser man på den forventede indtjening, så har de en en fremtidig P/E på 25. Der er altså lagt op til en fordobling af indtjeningen i gamingbranchen.

Læs også: 10 spændende aktier til valueinvestoren

Læs også: Se listen: 39 spændende gaming-aktier