Henter kommentarer

Gigant sendt mod månen


Aktien er på et øjeblik blevet meget, meget mere værd.

Philips-aktien er på få minutter sendt mod månen i mandagens børshandel.

B.T. og Euroinvestor samarbejder - derfor er artiklen på B.T.

Aktien i det store hollandske medicinalselskab, der har op mod 69.000 ansatte, stiger op mod 37 pct.

Det sker, efter der er kommet afklaring på en retssag om udstyr mod søvnapnø, som Philips står bag, skriver Bloomberg News.

Læs også: 7 lette råd: Sådan kommer du i gang med at investere

Retssagen, der har lagt pres på Philips-aktien igennem tre år, skyldes en frygt for sundhedsfare, der er forbundet med nedbrydningen af »skummet« i maskinerne, der behandler søvnapnø. Den amerikanske sundhedsmyndighed - FDA - har kategoriseret fejlen som en 'Klasse 1'-fejl, som er den mest alvorlige.

Men det kan også forklare kursudviklingen, fordi sagen er endt med et forlig, hvor Philips skal betale langt mindre end ventet. Investorer sender Philips-aktien i vejret, fordi medicinalselskabet kan nøjes med at afsætte 982 mio. euro til forliget.

Læs også: Dansk selskab kaldes 'fantastisk' og spås kæmpe potentiale - sådan anbefaler analytikerne at du handler aktien

Forliget 'dækker alle krav i USA,' fortæller Philips' topchef, Roy Jakobs, over for Bloomberg News. Det gælder selv de, der måtte komme i løbet af de næste seks måneder.

»Det her er meget mildere end frygtet og vil markere afslutningen på retssagens usikkerhed,« udtaler en analytiker fra storbanken Jefferies, ifølge CNBC.

Philips begyndte i juni 2021 at tilbagekalde dets udstyr mod søvnapnø. Siden tilbagekaldelsen har Philips oplevet, at selskabets aktiekurs er blevet savet midt over.

Læs også: Jens Løgstrup ville købe en af disse 3 aktier, hvis han havde 10.000 kr. lige nu

Millionærklubben byder torsdag 23. maj indenfor til Millionærklubben Eksklusiv. Det skal handle om energi- og råvaremarkederne, og hvordan priserne på de globale råvaremarkeder vil blive påvirket af disse nye dagsordener fremover, og om der findes oplagte investeringsmuligheder i lige præcis de bevægelser.

Debatten styres af Millionærklubbens faste vært, Bodil Johanne Gantzel, og i panelet kan du møde: Ole Hansen, chefstrateg fra Saxo Bank, Arne Lohmann Rasmussen, chefanalytiker i Global Risk Management og Lau Svenssen, fast deltager i Millionærklubben og chefanalytiker hos Svenssen og Tudborg. Billetter kan købes her: https://www.euroinvestor.dk/nyheder/kommende-arrangementer

Artiklen er oprindelig udgivet af Euroinvestor.