Henter kommentarer

Godmorgen, her er dagens vigtigste finansnyheder


Her er dagens væsentligste nyheder fra de danske finansmedier.

Saxo Bank-chef advarer om store kursfald til populære aktier: 'Der er en del på spil i det kommende år'

Det er for få aktier, der driver kursudviklingen i det mest toneangivende aktieindeks i verden - det amerikanske S&P 500-indeks. Og det skaber stor risiko for kursfald.

Sådan lyder meldingen fra aktiestrategichef i Saxo Bank, Peter Garnry i et interview med Euroinvestor.

»Når man kigger på S&P 500, så ligner det, at det amerikanske marked har gjort det vanvittigt godt i år. Og det har det også, men man skal være opmærksom på, at det har været drevet af et meget snævert sæt af aktier,« siger Peter Garnry.

Læs mere her.

I dag sker det - ændring på vej i Danmarks vigtigste aktieindeks

Mandag rykket der rundt i landets vigtigste aktieindeks.

Fra og med mandag den 18. december, vil vi se to nye ansigter i C25-indekset: NKT og Zealand Pharma.

Investorerne må omvendt sige farvel til ingeniørkoncernen FLSmidth og it-selskabet Netcompany, der ryger ud af det prestigefyldte aktieindeks.

Ændringen kommer efter den sædvanlige gennemgang, som Nasdaq Copenhagen laver hvert halve år for at tjekke op på virksomhedernes præstationer.

Læs mere her.

Missilangreb sendte dansk gigant op – men det bliver ikke et nyt 'ratebonaza' ifølge Nordnet

Missilangrebene i Det Røde Hav kan måske sende fragtraterne højere op, men Mærsk-aktionærerne skal ikke regne med en gentagelse af coronakrisens »ratebonanza«.

Sådan lyder vurderingen fra Per Hansen, som er investeringsøkonom i Nordnet.

Vurderingen kommer efter Mærsk fredag annoncerede, at man ikke længere vil sejle igennem Det Røde Hav, efter Houthi-bevægelsen i Yemen har affyret missiler mod flere fragtskibe. Houthierne har selv erklæret, at man vil skyde mod skibe, som har retning mod Israel.

Læs mere her.

'Det er næsten worst case-scenariet'

»Det er næsten worst case-scenariet, der næsten er nået her.«

Sådan lyder det fra shipping-analytiker Lars Jensen fra analysehuset Vespucci Maritime, ifølge Finans. Det sker med henvisning til angrebet på Mærsk-skibet 'Maersk Gibraltar', der torsdag blev forsøgt ramt med et missil, og Hapag-Lloyd-containerskibet Al Jasrah, der fredag blev ramt af et missil og brød i brand.

Læs mere her.

Markedstendenser

Futures for det tyske DAX-indeks, der er en god rettesnor for udviklingen på det danske marked, indikerer mandag morgen et fald på -0,24 pct.

Millionærklubben byder d. 20 december indenfor til årets sidste aften med Millionærklubben eksklusiv. Der er aktiedyst på programmet, hvor du kan møde det faste hold af porteføljeforvaltere - Lau Svenssen, økonom og chefstrateg i Svenssen & Tudborg,Lars Persson, aktieanalytiker hos Aktierådet, Mads Christensen, fondschef i NewDeal Invest og Michelle Nørgaard, seniorstrateg i Jyske Bank. Du kan få indsigt i deres forventninger til det kommende investeringsår, og blive klogere på bevæggrundene for deres investeringer i årets interne aktiekonkurrence. Billetter kan købes på www.euroinvestor.dk/arrangementer