Henter kommentarer

Han blev kendt for at spotte finansielle bobler. Nu ser han en ny


Trods kradse fald på aktiemarkederne i år, så er der fortsat en »super boble«, som mangler at sprænge.

Det mener den famøse investor Jeremy Grantham, der blev kendt i offentligheden for sine forudsigelser om en række nedture på de finansielle markeder.

Det skriver Bloomberg.

Læs også: FED-chef: Så højt skal renten op

Investoren, der er medstifter af kapitalforvalteren GMO, bruger tidligere nedture som argument. Han peger på, at aktiemarkedernes optur i midten af juli frem til midten af august vidner om, at der er en alvorlig nedtur under opsejling. I den periode steg det brede amerikanske indeks, S&P 500, med 13,4 pct.

Jeremy Grantham uddyber, at en boble kendetegnes ved indledningsvise markante fald – som vi så i starten af året. Det afløses ofte af stigninger, som tilfældet var hen over sommeren.

Til sidst brister boblen så, idet økonomien falder fra hinanden, og aktiemarkederne styrter med.

Læs også: Der er 'glædelige nyheder' om EU's gaslagre

Den garvede investor mener, at aktiemarkederne har kurs nedad, idet et »farligt mix« af højt prisfastsatte aktier, obligationer og huse – kombineret med renteforhøjelser – hersker.

»Mit bud er, at vi får en ret hård tid finansielt og økonomisk, før dette er skyllet igennem systemet,« lyder det fra Grantham ifølge Bloomberg.

Grantham blev populær, da han tjente på og forudså 80ernes boble i Japan, it-boblen omkring årtusindskiftet samt boblen på det amerikanske boligmarked inden finanskrisen.

Det skal dog siges, at den famøse investor også har ramt ved siden af på et par af sine forudsigelser, skriver Bloomberg.

S&P 500 er siden nytåret blev skudt ind faldet med 17,5 pct.

Læs også: Populær chipkæmpe sagsøgt

Læs også: Advarer: Boligpriserne kan falde mere, end regeringen satser på